sept. 052009
 

Seria BlueMotion de la VW„Cat de economic poate fi un autoturism cu adevarat accesibil? Si cat de ecologic? Sunt disponibile in prezent modele care sa corespunda standardelor ecologice ale viitorului?”

Aceste intrebari prezinta importanta pentru un numar tot mai mare de oameni. Rezultatele care pot fi obtinute prin interactiunea utila intre cele mai bune tehnologii accesibile ale vremurilor actuale vor fi demonstrate de Volkswagen la Salonul Auto (IAA) de la Frankfurt – cu o noile generatii Polo BlueMotion, Golf BlueMotion si Passat BlueMotion.

Toate cele trei autoturisme produse de Volkswagen sunt cele mai economice modele din lume la clasa din care fac parte; pentru toate trei, lansarea pe piata a versiunii de serie va fi sarbatorita pe plan mondial la IAA; si pentru toate trei modelele vor putea fi formulate comenzi de la finalul toamnei.

Polo cu consum de 3,3 litri

logo-bluemotion Noul Polo BlueMotion (55 kW / 75 CP) se remarca printr-un consum mediu de numai 3,3 litri motorina (ceea ce inseamna 87 g/km CO2!) la 100 km, fiind „modelul cu consum de 3 litri“, si cel mai economic model cu cinci locuri din lume. In comparatie cu un model conventional Polo TDI cu 75 CP, emisiile de CO2 au scazut cu 20 procente, iar consumul, gratie tehnologiei BlueMotion, la care se adauga noul propulsor TDI de 1,2 litri de inalta tehnologie, s-a redus cu 0,9 litri. Alimentarea cu combustibil reprezinta o preocupare secundara, deoarece rezervorul cu o capacitate de 45 de litri al modelului Polo BlueMotion permite o raza teoretica de actiune de 1.363 kilometri.

Conform autoritatii federale pentru statistica, soferii germani parcurg in medie 11.000 kilometri anual. Pentru proprietarii modelului Polo BlueMotion, aceasta inseamna ca se pot deplasa cu numai opt alimentari cu carburant si costuri pentru carburant de 377 euro pe parcursul intregului an. Modelul Polo BlueMotion care atinge o viteza de 173 km/h va fi lansat pe piata la inceputul anului 2010.

Golf cu consum de 3,8 litri

Un nivel la fel de impresionant de costuri ca Polo poate fi inregistrat si la volanul noului Golf BlueMotion (77 kW / 105 CP): gratie unui consum de numai 3,8 litri motorina (99 g/km CO2), este cel mai economic model din lume la clasa din care face parte. Distanta care poate fi parcursa teoretic cu un plin este in acest caz de 1.447 kilometri (rezervor de 55 de litri). Costurile medii anuale pentru carburant: numai 439 euro, ceea ce inseamna aproximativ 37 de euro lunar.

Propulsia celui mai economic Golf din toate timpurile este asigurata de un nou motor silentios turbodiesel cu tehnologie Common-Rail. Asemenea tuturor propulsoarelor TDI, nici acesta nu este sub nicio forma un motor lenes. Din contra: propulsorul cu patru cilindri si patru supape de 105 CP dezvolta chiar la 2.000 de turatii un cuplu motor maxim de 250 newton-metri. Beneficiind de aceste performante, Golf BlueMotion accelereaza in numai 11,3 secunde de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima: 190 km/h. Noul Golf BlueMotion va fi disponibil chiar de la sfarsitul acestei toamne la primii dealeri din Europa.

VW BlueMotion interior

Passat cu consum de 4,4 litri

Demna de un adevarat record este distanta care poate fi parcursa la bordul noului Passat BlueMotion. Cu un consum mediu de numai 4,4 litri motorina (114 g/km CO2), parcurge, gratie rezervorului de 70 de litri, nu mai putin de 1.591 kilometri! Ceea ce corespunde unui numar de sapte plinuri pe an. Costuri: 502 euro. In prezent nu exista un alt model mai rentabil in aceasta clasa.

Poate fi comandat chiar de la inceputul lunii octombrie si va fi disponibil la dealeri dupa numai o luna: noul Passat BlueMotion. In versiunea limuzina si Variant. Propulsorul sau TDi cu tehnologie Common-Rail care dezvolta 77 kW / 105 CP este disponibil la Passat, dar si la Golf BlueMotion. Potentialul oferit de acest motor si caracteristicile aerodinamice ale modelului Passat sunt demonstrate de o simpla examinare a performantelor impresionante de rulare: 193 km/h viteza maxima si 12,5 secunde pentru o accelerare de la 0 la 100 km/h.