sept. 052009
 

ford-c-max-1 Ford Europa face publice primele imagini oficiale ale noului Ford C-MAX, care isi va face debutul global la Salonul Auto de la Frankfurt 2009. Salonul este deschis publicului intre 17 si 27 septembrie 2009. Noul Ford C-MAX imprumuta elemente de design de la remarcabilul concept Iosis MAX, prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva si aduce noi niveluri de stil si atractivitate pe piata vehiculelor compacte pentru activitati multiple (MAV).

Indepartandu-se de conceptul MAV obisnuit, prin folosirea limbajului de stil Ford „kinetic design”, in scopul de a adopta un aspect mult mai dinamic, asemanator cu cel al unui autoturism, noul model are o linie curba a acoperisului, similara cu cea a unui coupe, dar pastreaza in acelasi timp binecunoscutele caracteristici C-MAX legate de confort, spatiu si utilitate.

ford-c-max-3
Noul Ford C-MAX va aduce numeroase tehnologii inedite in gama Ford, inclusiv noul motor pe benzina cu injectie directa Ford EcoBoost de 1,6 litri si alte caracteristici avansate pentru a imbunatati confortul si siguranta, precum parcarea paralela semiautomata si sistemul de detectare a unghiurilor moarte.

Ford C-MAX va fi lansat in a doua jumatate a anului 2010 si este primul dintr-o noua generatie de vehicule globale dezvoltate pe noua platforma Ford pentru segmentul C, programata sa apara in urmatorii ani. Gama globala va include de asemenea noul Ford Focus, care urmeaza a fi lansat la sfarsitul anului 2010.

Mai multe detalii despre noul Ford C-MAX vor fi dezvaluite la conferinta de presa Ford ce urmeaza a se desfasura la Frankfurt, in data de 15 septembrie.

ford-c-max-2