aug. 302009
 

Soferita si masina sa in 1964 O doamna in varsata de 90 de ani a devenit celebra pe intreaga planeta datorita automobilului ei. Zi de zi, ea conduce acelasi Mercury inca din anul 1964. Kilometrajul masinii indica 557.000 mile (896.000 km). Consumabile? Fix 7 tobe de esapament, 3 seturi de amortizoare si 16 randuri de acumulatori electrici si anvelope.

Doamna Rachel Veitch din Orlando, Florida, in varsta de 90 de ani, ar putea agrava criza din industria auto, daca exemplul ei ar fi preluat si de altii. „Spre deosebire de cei trei soti pe care i-am avut, spune simpatica Doamna Veitch, Mercury nu m-a mintit niciodata, nu m-a inselat niciodata, si intotdeauna am putut sa ma bazez pe el – a dclarat presei distinsa soferita .

1964-comet-caliente
Rachel Veitch isi conduce singura masina, iar in 2007, a condus-o intr-o calatorie in Pennsylvania pentru o reuniune cu fostii colegi de liceu, si a parcurs astfel 5.200 km. Prefera sa faca acest gen de calatorii de una singura, ca sa poata hoinari pe unde vrea ea.

Rachel Veitch este singurul sofer al Mercury-ului galben, botezat “Sareta”. Cand masina se afla in service, Rachel este acolo si ea, nelipsita. Sta sub elevator cu o diagrama a uleiului in mana si cu un ochi ascutit observand ce fac mecanicii. “Sareta” a facut aproape 900.000 de km cu motorul original, ceea ce este extraordinar, mai ales pentru faptul ca nu se mai fac astfel de motoare astazi.

Unele piese ar putea fi destul de simplu de gasit, cum ar fi bujiile. Pentru altele insa ar necesita ceva timp pentru cautare deoarece piese pentru Comet Caliente nu se mai mesteresc cam de multisor…