aug. 262009
 

renault-grand-scenic Noul Grand Scenic este al 12-lea model din gama Renault care a obtinut punctajul maxim – 5 stele – la testul Euro NCAP. Rezultatul este cu atat mai notabil, cu cat criteriile aplicate de organismul independent de evaluare au devenit mai exigente incepand cu 2009, incluzand: impact lateral, impact posterior, protectie copii, protectie adulti, protectie pietoni si nivel de echipare.

Conceput pentru a fi exemplar in materie de siguranta activa si pasiva, Noul Grand Scenic preia anumite elemente din gama Megane:
– dublu senzor de impact lateral, o inovatie inaugurata pe Laguna III,
– 6 airbag-uri, din care cele dispuse in zona torace/ bazin au camera dubla,
– Sistemul Renault de Protectie, care asociaza pretensionarea dubla, limitatorul de efort si dublul airbag adaptiv,
– tetiere de generatie noua.

Noul Grand Scenic este echipat in serie cu ABS si AFU (Asistenta la Franarea de Urgenta) si, in functie de versiune, cu sistemul ESC (Electronic Stability Control), cu functie suplimentara de Control in Sub-Viraje (CSV).

Structura cu deformare programata a Noului Grand Scenic absoarbe energia la impact, oferind un nivel optim de protectie a habitaclului si, astfel, a ocupantilor masinii. Materialele folosite au limite de elasticitate extrem de mari, fapt care le confera un potential maxim de absorbtie si disipare a energiei cinetice. Toate aceste elemente de control al deformarilor, alaturi de Sistemul Renault de Protectie de a treia generatie (SRP3), garanteaza un nivel de protectie foarte crescut.

SRP3 a fost conceput in functie de forta impactului si de morfologia umana, combinand dubla pretensionare a centurii de siguranta pentru locurile din fata (care limiteaza deplasarea corpului in fata, la nivelul toracelui si al bazinului), limitatorul de efort pentru toate locurile (astfel, este redusa presiunea exercitata de centura asupra toracelui) si airbag-urile duble adaptive (care isi adapteaza volumul in functie de impact).

(extras din comunicatul oficial Renault)