aug. 252009
 

baietel Ziua arata ca un jucator urias dintr-un joc de fotbal mecanic cu figurine. Noapte apar precum personajele unui film horror. Insa aceste figuri imobile sunt de fapt „copiii-popic”, ultima solutie a unui consiliu local britanic, ce vrea sa diminueze numarul accidentelor, facandu-i pe soferi sa incetineasca in zona scolilor. Jumatate din manechine au fost pozitionate pe marginea drumului din fata scolilor din Leicester, pentru a-i face pe soferi sa creada ca un copil se pregateste sa traverseze.

Scopul este ca sa-i faca pe soferi sa ridice piciorul de pe acceleratie atunci cand vad o uniforma scolara. Figurinele vor inlocui triunghiurile de avertizare ce se pierd intr-o multitudine de semne. Insa experimentul da pulsuri contradictorii. Un popic a fost daramat deja, probabil de un sofer distras de privirea fixa a manechinului inalt de 1 metru.

Oricum unii automobilisti le-au catalogat drept sperietoare, si le-au comparat chiar cu Autonii, manechinele ce seamana cu extraterestrii din Dr.Who. Totodata, Asociatia Automobilistilor si-a exprimat ingrijorarea ca aceste papusi mai degraba ii distrag pe soferi de la a se concentra la drum.

fetita
Exista cateva observatii conform carora cei ce trec pe langa copiii-popic au priviri usor speriate. A existat un caz in care cineva a iesit intr-o seara sa faca o plimabare pe jos si s-a speriat rau de tot de aceste papusi care te privesc fix.

Figurinele costa 400 euro fiecare si au fost amplasate in afara Scolii Primare din Leicester ca parte a unui program de siguranta pe sosele in valoare totala de 250.000 euro, ce va fi desfasurat in tot orasul daca va fi considerat un succes. Fiecare manechin este plasat pe trotuar la bordura, cu privirea atintita la drum. Alte masuri in afara scolilor includ limitarea vitezei la 30 km/h, bumpere in apropierea trecerilor de pietoni si noi zebre.