aug. 222009
 

accident-usain-bolt Usain Bolt este sportivul care detine titlul mondial, cel olimpic si recordul mondial la ambele probe de viteza, 100 si 200 de metri. Insa intrebarea din titlu nu a fost generata doar de aceste performante uimitoare, ci si de usurinta cu care Usain a depasit momentul accidentuilui de masina suferit in luna Aprilie, un episod mai putin mediatizat in Romania. In clipul de mai jos (30 sec.) veti putea observa deformarile masinii, un BMW M3, si veti putea intelege de ce tot mai multa lume incepe sa creada despre jamaican ca este un supraom.

Deformarile masinii indica o dinamica extrem de spectaculoasa a accidentului, BMW-ul rostogolindu-se de mai multe ori. In masina, impreuna cu Usain se aflau si doua tipe blonde, ambele scapate cu bine din impact. Urmarile neasteptat de mici ale accidentului nu reprezinta in sine un miracol, au mai existat si alte cazuri asemanatoare (de pilda, cazul Patapievici in Megane), insa niciunul dintre acestea nu a fost urmat de stabilirea a 2 recorduri mondiale atletice, la numai 4 luni distanta.

De doua ori 60,000 $ pentru locurile 1 si de doua ori 100,000 $ pentru recordurile mondiale inseamna un total frumusel de aproximativ 320,000 $ incasat de lunganul jamaican la Campionatele Mondiale de la Berlin. Suficient pentru a isi inlocui M3-ul cu unul nou nout.