aug. 222009
 

grifon-1 GPSS, una dintre cele mai importante companii integratoare de servicii din industria de securitate privata, impreuna cu parteneri din domenii conexe, a prezentat in premiera in cadrul NDE (Naval Defence Exibition, organizata in Portul Constanta, Terminalul de Pasageri) Conceptul Grifon Intelligence, construit pe platforma Mitsubishi L200.

Conceptul Grifon Intelligence (CGI) reprezinta o viziune moderna care reuneste intr-un efort comun cercetarea, industria, comunitatile de management si afaceri, inclusiv Guvernul Romaniei, prin Ministerul Economiei, cu scopul de a crea si dezvolta o platforma mobila, multifunctionala, dedicata activitatilor specifice domeniului generic securitate, in primul rand, amenintarilor asimetrice si utilizarii civile.

CGI vrea sa sublinieze si sa demonstreze necesitatea si posibilitatea de integrare, in tara, a diferitelor subsisteme existente si de a evidentia, tehnologic, beneficiul unei abordari diferite a provocarilor privind protectia infrastructurilor critice.

CGI propune o platforma mobila de interventie pentru operatiuni neconventionale ce pot aparea in situatii de urgenta, inclusiv operatiuni cu grad ridicat de pericol.

grifon-2
Platforma CGI poate fi dispusa pentru a proteja infrastructuri normale sau critice (campuri petroliere, centrale electrice, centrale nucleare, baraje), impotriva teroristilor si actelor criminale. Sistemul este potrivit pentru sprijin in operatiunile anti-drog, controlul trecerii ilegale a frontierelor sau protectia fortelor de interventie, precum si pentru controlul si supravegherea stingerii incendiilor, protectia padurilor, apelor teritoriale sau controlul starii drumurilor, sau al cailor si nodurilor feroviare.

Robust si puternic, Mitsubishi L200 reprezinta alegerea potrivita pentru constructia acestui concept prin imbinare armonioasa intre calitate si fiabilitate. Echipat cu cele mai performante sisteme 4×4 disponibile pe piata, Mitsubishi L200 este intruchiparea perfecta a camionetei utilitare, combinand confortul cu abilitatile in teren accidentat.