iul. 252009
 

por-vw In cadrul sedintei sale extraordinare organizate ieri, comisia de supraveghere a Volkswagen Aktiengesellschaft a sustinut ideea crearii unui concern integrat in domeniul auto cu Porsche, care ar urma sa fie coordonat de Volkswagen. Consiliul de administratie al firmei Volkswagen va incepe discutiile cu noile persoane responsabile din cadrul firmei Porsche pentru a formula impreuna un concept final pentru atingerea acestui obiectiv. In plus, prin intermediul unui proces amplu de verificare si evaluare vor fi create conditiile pentru semnarea unui acord de baza cu privire la asocierea celor doua firme.

Concernul integrat in domeniul auto va fi creat prin implicarea in etape a Volkswagen la Porsche AG si fuziunea ulterioara a Porsche Automobil Holding SE cu Volkswagen AG. In acest context, Porsche va ramane o firma independenta cu sediul in Stuttgart. In opinia tuturor celor implicati, acest concept de baza reprezinta solutia optima pentru o concentrare urmarita a fortelor.

In acordul de baza care face obiectul negocierilor vor fi prevazute procedura ulterioara de urmat, precum si etapele individuale ale tranzactiei. In acest context, implicarea statului Qatar ca partener strategic al Volkswagen, care sustine realizarea unui concern integrat in domeniul auto, este salutata expres.

Conceptul final pentru asocierea urmarita dintre Volkswagen si Porsche va fi realizat astfel incat sa fie asigurate in continuare bazele financiare solide si capacitatea durabila de actiune a concernului Volkswagen, precum si independenta Porsche. La crearea unui concern integrat in domeniul auto se va tine de asemenea cont in mod corespunzator de interesele tuturor partilor implicate.

Volkswagen saluta initiativa asociatilor din cadrul familiilor Porsche si Piëch de a sustine intens procesul ulterior, ramanand si in viitor cel mai mare actionar cu demersuri antreprenoriale din cadrul Volkswagen. Comisia de supraveghere a Porsche SE a sustinut cu aceasta ocazie si crearea unui concern integrat si a pus bazele importante in acest scop.