iul. 232009
 

accident-bizar Carnetul auto este valabil 10 ani. Certificatul medical cerut de Prefectura pentru emiterea carnetului auto este valabil doar 1 an din cei 10. Noua ani din zece este perfect legal ca orice nebun, inapt psihologic sau bolnav la ochi sa conduca, sa claxoneze exasperant sau – de ce nu? – sa scoata pistolul pentru ca a fost depasit.

De ce este necesar avizul medical doar intr-un an din zece? Care este rostul si care sunt beneficiile acestei gandiri?

Chiar daca acest non-sens scurtcircuiteaza logica oricarui subiect sanatos, trebuie subliniata si oroarea legislativa conform careia – daca iti schimbi carnetul inainte sa apuce sa expire, de pilda o data la 9 ani – nu mai ai niciodata nevoie de vreun aviz medical, ca sa conduci o masina pe drumurile publice din Romania.

Starea de sanatate se poate schimba brutal in intr-un interval de cateva zile. In plus, nimeni nu poate contesta procesul inevitabil de imbatranire al oricarui individ. Avizarea medicala „pe viata” inseamna generare de evenimente rutiere, nicidecum combaterea lor de catre autoritati.

Cititorul: – „Dar ce-ti veni? La urma urmei, este mai simplu sa iti preschimbi carentul fara sa mai dai spaga la doctor. Ce nu-ti convine? Vrei sa pierdem vremea pe la medic? Asta vrei?”

Nu. Scuze.