iul. 082009
 


Un set nou de fotografii, de foarte buna calitate, care prezinta noului model Dacia surprins pe Transfagarasean dovedesc ca „acuzatiile” de SUV aduse noului model Dacia au temei. Este neplacut, dar trebuie sa recunoastem ca ne-am inselat.

Exista o fotografie exceptional de relevanta pentru problema noastra. Este foarte clara si are dimensiune mare. Imaginile TV (de slaba rezolutie), ne-au facut sa interpretam gresit detaliile de imagine din setul precedent foto (captura TV). Noile imagini releva noutati importante:

(click pe poza pentru a mari)

1 – Noul model are o inaltime aproape egala cu MCV, nefiind mai mic (cum am crezut noi). Detaliul relevat de fotografia facuta de profesionist este ca modelul acoperit are rotile din fata intr-o adancitura. Comparatia inaltimilor la partea din fata a fost gresita.

2 – Garda la sol a noului model este mai mare decat cea a MCV. Acest lucru devine perfect vizibil, comparand partile din spate.

Prin urmare, ipotezele pe care ne-am bazat demonstratia din zilele trecute au fost gresite. Implicit si concluzia este gresita. Dacia pregateste in mod cert la Mioveni un SUV sau un crossover. Alura masinii misterioase indreptateste opiniile conform carora noul model va fi construit pe platforma X-trail.

De unde eroarea?

Rezolutia imaginilor TV este mult mai slaba decat cea a unui aparat foto profesional, iar acest lucru este valabil chiar si pentru cele mai performante camere de luat vederi folosite in televiziune (exceptand tehnologia HD). Este limita tehnologiei clasice TV, nicidecum vina operatorului sau a altcuiva.

Imaginea la rezolutie TV ne-a pacalit, iar informarea „direct de la sursa” nu a fost posibila. Chiar si daca am fi facut cerere la Dacia, credem ca cei de acolo nu ar fi trimis SUV-ul inapoi pe Transfagarasan, ca sa-l mai prindem si noi o data.

Si totusi…

Cum D-zeu s-au gasit „ProMotor” (nr.1 auto pe TV) si „Freelancer” (nr.1 auto pe foto) sa fie pe Transfagarasan EXACT ATUNCI ? Ciudata coincidenta…