iun. 172009
 

sandero_stepway1 Incepand din data de 23 iunie 2009, Dacia Sandero Stepway poate fi comandat in toata reteaua Dacia din Romania. Versiunea Stepway a modelului Sandero este disponibila in doua variante de motorizare, pe benzina, 1.6 MPI 90 CP, la un pret de 9 200 euro, respectiv, pe motorina, 1.5 dCi 70 CP, la un pret de 10 400 euro.

Constructorul precizeaza expres ca Stepway nu este SUV si nici crossover, ci doar o versiune foarte bine echipata, care completeaza gama Sandero.

Aerul conditionat este oferit gratuit in cadrul campaniei promotionale Clima Plus. La fel ca toate vehiculele din gama Dacia disponibile in Europa, Dacia Sandero Stepway beneficiaza de o garantie de 3 ani sau de 100 000 km.

Garda la sol a fost inaltata cu 20 mm fata de berlina Sandero, barele de protectie fata si spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceata si barele de pavilion longitudinale (negre si crom satinat) fac din Dacia Sandero Stepway un vehicul adaptat oricarui tip de drum.

Dotari standard:

– masca faruri de culoare neagra;
– bandou superior cromat al calandrului;
– jante de aluminiu de 15” – retrovizoare exterioare, manere interioare de portiere si baghete laterale cu aspect de crom satinat;
– ornament cromat al esapamentului;
– tapiterie neagra, cusaturi albe si diferitele elemente de culoare gri, cum sunt fatada consolei centrale, conturul aeratoarelor, ornamentul din centrul volanului si manerele interioare;
– inscriptia “Stepway” pe portierele si praguri fata.

Spatiul interior generos este completat de un volum de incarcare de 320 l, care poate ajunge pana la 1200 l daca bancheta din spate este rabatata.

Echipamentele de siguranta prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de franare (EBV), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si doua airbag-uri, pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta.

Pozitia la volan, usor ridicata, permite o buna manevrare a vehiculului.

Cele doua versiuni de motorizare – benzina 1.6 litri 90 CP si diesel dCi 70 CP – si-au confirmat deja potentialul pe alte vehicule din gama. Consumul afisat in ciclu mixt este de 7,6l /100 km pentru versiunea pe benzina si, respectiv, de 5,3l /100 km pentru versiunea diesel.