mai 292009
 

fiorino-electric1
Autonomia va fi cheia succesului pentru ca automobilele electrice din viitor sa fie bine vandute. In acest sens, constructorul de automobile electrice Micro-Vett a demonstrat ca poate sa reincarce bateriile unui Fiorino electric intr-un interval de timp scurt, cat ai savura o cafea.

Demonstratia a avut loc in Norvegia, iar automobilul folosit a fost un Fiat Fiorino electric de serie, la care s-au pastrat toate caracteristicile modelului obisnuit, cu exceptia bateriei acumulatoare.

Impreuna cu modelul electric s-a deplasat si un Iveco Daily Bimodale, care a transportat la bord un incarcator de baterie de inalta tensiune. Cu aprobarea companiilor de electricitate locale, echipa Micro-Vett a simulat functionarea unei retele futuristice de alimentare rapida.

Cu acest suport, Fiorino electric a ajuns la destinatie in 12 ore, dupa ce a parcurs 586 km. S-au facut opriri de 40-45 de minute fiecare, folosindu-se prize de 400 v si 125 A pentru reincarcarea rapida a bateriei. in versiunea de serie, Fiorino electric isi putea reincarca bateriile fie in 6-8 ore prin procedura normala, fie in 3 ore prin alimentare de la o sursa de putere.

Practic Fiorino electric devine primul automobil electric ce se poate reincarca intr-un timp mai scurt de 1 ora.