apr. 152009
 


Opel Insignia in versiune OPC va fi lansata pe 7 mai, avand premiera la Salonul Auto de la Barcelona, la zece ani dupa lansarea primului model OPC (Opel Performance Center).

Inima autovehiculului Insignia OPC este motorul Turbo 2.8 V6. Aceasta versiune, derivata din puternicul motor pe benzina deja disponibil pentru cel mai performant model al gamei Insignia, ofera o putere de 239 kW/325 CP.

Aceasta crestere a puterii a fost obtinuta printr-un proces special de dezvoltare a motorului si prin reproiectarea sistemului de evacuare, reducand astfel in mod semnificativ contra-presiunea. si, deoarece sunetul este un element important in estimarea caracteristicilor unui motor, specialistii in acustica au prelucrat sistemul de evacuare al motorului V6, prevazandu-l cu amortizoare de zgomot centrale si posterioare.

Insignia OPC este disponibil cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza. Cuplul puternic, de 400 Nm, asigura din plin putere de tractiune, chiar si la turatii reduse ale motorului. Datorita acestor performante ale motorului, modelul Insignia OPC atinge o viteza maxima de 250 km/h (restrictionata) si accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar sase secunde.