mart. 272009
 


Michelin a lansat in Romania, noua gama de anvelope polivalente destinata posesorilor de SUV care vor sa experimenteze capacitatile off-road ale vehiculelor lor. Noua gama se numeste Michelin Latitude Cross.

Michelin Latitude Cross a fost conceputa pentru o utilizare 65% rutiera si 35% off-road, oferind tractiunea unei anvelope off-road, confortul la condus si controlul la viraje ale unei anvelope rutiere, zgomot scazut la rulare pe sosea si un randament kilometric sporit.

Superioritatea anvelopei Michelin Latitude Cross, atat pe sosea cat si pe suprafetele cu aderenta scazuta, se datoreaza imbinarii celor trei tehnologii dezvoltate de echipele de cercetare si dezvoltare Michelin:

1 – Profilul Mud Catcher, un profil al benzii de rulare rigid, cu multe lamele. Multumita acestuia, pe noroi, drumuri de tara sau iarba umeda, Michelin Latitude Cross are aderenta, stabilitatea si mobilitatea unei anvelope totï·“teren de cea mai buna calitate. Acest profil ofera o tractiune excelenta pe suprafete instabile, pe carosabil umed si pe zapada.

2 – Designul Silent Tread care da o curbura unica blocurilor de profil din banda de rulare si reduce astfel semnificativ zgomotul pe sosea. Prin aceasta caracteristica, Michelin Latitude Cross reprezinta un progres important fata de anvelopele din generatiile anterioare.

3 – Amestecul Terrain-Proof de cauciuc rezistent la abraziuni, ce foloseste pentru anvelopa Latitude Cross tehnologiile dezvoltate de Michelin pentru anvelopele destinate utilajelor.

Prin aceste caracteristici, noua anvelopa are aceeasi tractiune ca o anvelopa off-road si ofera confortul unei anvelope rutiere. Aderenta sa pe noroi, tinuta de drum si mobilitatea pe terenuri instabile sunt comparabile cu cele ale unei anvelope tot-teren, aceasta mentinandu-si totodata indicii de silentiozitate.

Michelin Latitude Cross va fi disponibila in 24 de dimensiuni si va acoperi peste 70% din piata SUV-urilor polivalente.

Anvelopa Michelin Latitude Cross face parte din gama de anvelope Michelin destinate vehiculelor cu tractiune integrala, inlocuind anvelopa Michelin 4×4 Synchrone si anvelopa Michelin 4×4 XTT.

Michelin Romania face parte din Grupul Michelin, lider mondial in domeniul anvelopelor. Michelin este prezent in Romania din 2001, iar astazi detine:

– 3 uzine – Anvelope Floresti (anvelope pentru autoturisme si camionete), Anvelope Zalau (anvelope de camion si industriale) si Cord Zalau (cord metalic – componenta esentiala pentru realizarea carcaselor de anvelope);

– sediul central de la Bucuresti;

– reteaua de distributie si service Eurotyres.