aug. 042008
 


Nissan a lansat „Pedala de acceleraÅ£ie ECO” – prima tehnologie de acest tip din lume – proiectata pentru a ajuta ÅŸoferii la diminuarea consumului de combustibil.

Când sistemul cu pedala ecologica este pornit, de fiecare dată când conducătorul auto apasă pe accelerator, se activează un mecanism care contorizează consumul de combustibil. In cazul in care sistemul detectează o presiune în exces, Pedala ECO împinge înapoi piciorul celui care conduce, trimiţând astfel informaţia ca foloseşte mai mult combustibil decât este necesar.

Un indicator de consum ecologic integrat în panoul de instrumente furnizează în timp real conducătorului auto nivelele de consum energetic, ajutându-l astfel sa-si îmbunatateasca condiţiile de şofat. Sistemul cu pedala ECO poate fi activat sau dezactivat, în funcţie de preferinţa şoferului.

Nissan va comercializa vehicule echipate cu Pedala ECO începând 2009. Cercetări efectuate de Nissan au arătat că, prin utilizarea sistemului cu Pedala ECO, conducătorii auto îşi pot diminua consumul energetic cu 5-10%, în funcţie de condiţiile de şofat.

(extras copy-paste comunicat Nissan)