iul. 202008
 


Insignia pare sa fie aducatorul unui dispozitiv esential pentru securitatea pasagerilor sai. Este vorba despre o camera video montata in bara fata, ce poate citi semnele de circulatie si apoi atentiona soferul asupra pericolelor, de la limitarile de viteza si pana la depasirea benzii de mers.

Opel (sau Vauxhall, cum se numeste brandul german in Marea Britanie) tocmai a prezentat primele detalii despre inovativul si atotvazatorul „ochi” ce va echipa versiunile superioare ale modelului Insignia. Numit „Front Camera System” (FCS), sistemul dispune de o camera montata in fata masinii cu doua moduri de operare:

– 1. Functia „Traffic Sign Recognition” (recunoasterea semnelor de circulatie) va fi capabila sa identifice cifrele din interiorul semnelor circulare, prin compararea formei acestora cu cele predefinite de constructor, si cand gaseste potrivirea afiseaza semnul de circulatie pe instrumentele de bord.

– 2. Functia „Lane Departure Warning” (parasirea benzii de circulatie) permite citirea benzilor de circulatie si inregistrarea comportamentului soferului la schimbarea benzii. Daca sistemul sesizeaza parasirea benzii de circulatie fara actionarea semnalului luminos, un avertizor audio si vizual este trimis care panoul de bord, declansand alarma si incercand sa-l trezeasca pe soferul presupus adormit.