iul. 152008
 


Noua micro-masinuta de la Fiat incepe sa capete forma. S-ar putea sa nu aduca prea mult cu un bella bambino, dar chestia aceea camuflata din poza de mai sus este fratele cel mititel al lui Fiat 500. Da, ati ghicit, din nou poze… „spion”.

Ca orice model auto ce se naste in mileniul III, micutul italian trece prin faza de „spionaj”, o forma de marketing din ce in ce mai amorfa, care a devenit pentru public aproape ridicola. Dar asta nu inseamna ca proiectul in sine nu este unul interesant.

Este chiar foarte interesant. Motorul este pozitionat in spate, iar platforma este proiectata pentru tractiune spate. Legat de platforma, trebuie spus ca aceasta este co-dezvoltata impreuna cu BMW, iar proiectul va da nastere in viitor si unui micro-car BMW, ce se va numi Isetta.

Fiat Topolino - asa arata in perioada de glorie 1936-1955

Fratiorul lui 500 are un motor de 900cmc (65 CP) cuplat la o cutie de viteze robotizata („twin-clutch”, ambreiaj dublu). Consumul va fi de 3,5 l/100km si promite emisii de CO2 sub 90 g/km.

La interior Fiat aminteste de o dispunere versatila a locurilor, 2 in fata si 2 in spate, cel de-al patrulea loc (unul din cele 2 din spate) fiind rabatabil pentru a permite depozitarea unui mic bagaj. Masina va aparea in 2010.