mai 272008
 


Dupa lansarea perfecta a lui Cinquecento, iata ca un alt italian (de la care nu ne-am fi asteptat vreodata sa faca una ca asta) intra in segmetul „mini”. Alfa Romeo a nascocit o masina pentru clasa mica – modelul MiTo 2009 cu sistem DNA. Nicio legatura cu… Directia Nationala Anticoruptie.

Intr-o vreme s-a vehiculat numele de Junior, apoi Furiosa, iar in cele din urma a fost ales numele de MiTo. Un nume cu rezonanta, ce imbina trecutul cu viitorul: – Milano, orasul in care a fost facut designul lui MiTo, si – Torino, orasul in care va fi produs.

MiTo se aliniaza noii clase „B+”, supranumita a „hatch-urilor de 4 metri”, din care fac parte Renault Clio III, Peugeot 207 sau Fiat Grande Punto. MiTo are 4,06 metri lungime si este foarte lata – 1,72 metri. Inaltimea de numai 1,44 metri ii tradeaza clasa sportiva. Performantele deosebite sunt garantate de patru motoare: toate Turbo (pe benzina si pe motorina), cu puteri intre 90 si 155 CP.

Noul Alfa Mito nu este doar o dinamică inovatoare, este parte a traditiei Alfa Romeo de a crea vehicule care furnizează conducătorului auto cel mai mare control posibil permis in condus, în orice condiÅ£ii. Sistemul DNA de la Alfa Romeo (cu trei optiuni – „dinamic”, „normal” si „all weather”) iti da posibilitatea sa alegi modul in care iti conduci si iti controlezi masina.

Cand iti alegi modul de condus, sistemul Alfa DNA adapteaza masina la stilul ales si-ti indica alegerea facuta prin trei leduri diferite si un semnal sonor pe panoul de control. Modul „Normal” este pentru condusul urban, relaxat.

Modul „Dinamic” este rezervat stilului sportiv. Cei ce iubesc traditia sportiva Alfa Romeo vor fi placut surprinsi de modul Dynamic, in care ASR-ul si VDC-ul sunt mai putin intruzive. Eliberand Mito de sub controlul electronic al dinamicii, directia devine mai putin asistata si da un sentiment total de sportivitate.

Modul „All Weather” asigura controlul masinii in conditii meteo nefavorabile. Este destinat atat ploilor abundente, cat si suprafetelor acoperite cu mazga sau cu zapada. Când alegeÅ£i „All Weather” pe selectorul DNA, masina este configurata astfel încât să garanteze nivelul de maxim control asupra vehiculului

MiTo va fi lansat pentru presa in Iunie 2008, iar o luna mai tarziu, gradual, va intra succesiv pe toate pietele europene.