mai 202008
 


Toyota Motor Corporation a anuntat ca vanzarile Toyota Prius, prima masina hibrida din lume produsa in masa, a depasit 1 milion de exemplare vandute. In prezent, Toyota Prius se bucura de succes in mai mult de 40 de tari si regiuni, in special in Japonia si America de Nord.

Modelul Prius incepe sa aiba succes si in Romania. Daca in primul trimestru din 2007, Toyota Romania vanduse un singur model Toyota Prius, in aceeasi perioada a anului curent s-au inregistrat 17 noi proprietari de Prius.

Conform unui calcul facut de Toyota Motor Corporation, Prius au ajutat la reducerea de emisii de CO2 (considerate a fi o cauza a incalzirii globale), producand cu aproximativ 4.5 milioane de tone mai putin CO2 decat masinile cu motor pe benzina din aceeasi clasa, aceeasi marime si acelasi stil de condus.

Promovarea si popularizarea tehnologiei hibride face parte din politica de management a mediului, pe care Toyota o sustine la nivel mondial, in special prin intermediul modelului Prius. Si cum tehnologia hibrida poate fi aplicata unei game largi de automobile, Toyota intentioneaza sa vanda cel putin un milion de masini hibride pe an la inceputul anului 2010.

Toyota Prius s-a lansat in Japonia in 1997 si a fost pusa in vanzare in Europa, America de Nord si alte piete in anul 2000. In 2005, Toyota a inceput productia de Toyota Prius si in afara Japoniei, in Changchun, China. In 2003, Toyota a introdus cea de-a doua generatie Toyota Prius, echipata cu Sistemul Hibrid Toyota II, care ii asigura performante de mediu si putere imbunatatite.

(comunicat Toyota Romania copy-paste)