mart. 272008
 


Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat în România noul model Volkswagen Caddy Maxi, prezentat pentru prima oară în luna septembrie 2007, la IAA în Frankfurt. Astfel, oferta utilitarelor este completata prin poziţionarea noului venit între furgonul Caddy de oraş şi gama Transporter.

Caddy Maxi are o motorizare pe benzină şi două pe motorină. Cel pe benzină deţine o putere de 75kW (102CP). Motoarele TDI sunt caracterizate prin consum redus şi putere marită. O nouă motorizare introdusă pe piaţă este cea de 2.0 l TDI cu o putere de 103kW (140CP). Prima motorizare Diesel este cea consacrată de 1.9 l TDI cu 77kW (105CP), disponibilă opţional cu cutie automată de viteze DSG.

Noul Caddy Maxi ajunge la o lungime totală de 4,87 m (un plus de 47 cm fata de Caddy clasic), fiind unul dintre cele mai mari modele din clasa vehiculelor comerciale compacte. La un ampatament de 3 m, beneficiază de un volum de încărcare de până la 4.2 m³, o sarcină utilă de 800 kg, o sarcină de tractare de 1.500 kg şi o lungime a suprafeţei de încărcare de până la 2,25 m.

Noul model Volkswagen Caddy Maxi se comercializează în 3 versiuni:

– Caddy Maxi Furgon
Cu noul Caddy Maxi Furgon, Volkswagen Autovehicule Comerciale face legătura între furgonul de oraş şi modelul Transporter situat în segmentul B. Sarcina utilă de 800 de kilograme şi un volum de încărcare de 4.200 litri amintesc de legendarul model Bulli, strămoşul Transporter-ului. Pe de altă parte, puterea de 103 kW (140 CP) şi un cuplu maxim de 320 Nm reprezintă efectele dotării cu tehnologia modernă diesel.

– Caddy Maxi Kombi
Cu o uşă culisantă pentru spaţiul pasagerilor, Kombi reprezintă versiunea de bază a autovehiculelor din clasa monovolum. Cele cinci scaune din dotarea standard pot fi completate opţional cu încă două locuri care alcătuiesc cel de-al treilea rând de scaune.

– Caddy Maxi Life
Cu noul Caddy Maxi Life, Volkswagen Autovehicule Comerciale intră deja în segmentul clasic al autovehiculelor monovolum. Varianta Caddy Maxi Life constituie puntea de legătură, în cadrul segmentului de autovehicule monovolum de mari dimensiuni, între Caddy Life (varianta compactă) şi Multivan sau Caravelle (maxi van). Caddy Maxi Life îmbină calităţile unui autovehicul pentru transport de mici dimensiuni şi versatilitatea unui monovolum.