ian. 252008
 

Algeria, Bulgaria, Maroc, Romania, Russia, Tunisia si Turcia – acestea sunt tarile pe care Renault le reuneste sub numele Euromed. Peste aceste 7 tari a fost numit sef un fost director general Dacia si bun prieten al Romaniei, dl. Christian Esteve.

Christian Esteve s-a nascut la 4 iunie 1949 in Alger (Algeria). A absolvit Scoala de Inalte Studii Comerciale (HEC). Si-a inceput frumoasa cariera in 1973 ca atasat comercial la Ambasada Frantei din Venezuela, devenind apoi angajat al biroului parizian Worms Bank. In 1984, intra in directia financiara Renault, iar in scurta vreme este numit – mai intai – director financiar si apoi director general Renault in Marea Britanie. In 1991, primeste functia de director al sucursalelor Renault Franta, apoi pe cea de director comercial DIAC in 1996.

Insarcinat cu negocierile de cumparare a marcii Dacia in 1998, Christian Esteve devine un an mai tarziu director general adjunct Dacia, apoi director general, in 2002. In octombrie 2003, preia postul de secretar general adjunct al grupului Renault. Este „Cavaler al Legiunii de Onoare”. Din 2 ianuarie 2008 este numit in Comitetul de Directie Renault.