nov. 212007
 


Dupa ce Ford Motor Co a scos la vanzare Jaguar si Land Rover in luna Iunie, publicul larg afla acum numele celor trei candidati ramasi in licitatie. Dintre acestia, doar doi sunt constructori auto, indienii Tata Motors si Mahindra & Mahindra.

Ambii constructori indieni sunt hotarati sa intre in cea de-a treia runda de ofertare pentru cele doua branduri de lux. Cel de-al treilea concurent, One Equity Partners (fondat de banca JP Morgan) este un fel de „iepure” al cursei, a carui singura menire pare sa fie pastrarea „strocului” la ofertele indiene.

Chiar si privind din unghiul potentialului de productie, meciul dintre Tata Motors si Mahindra & Mahindra ramane de „1X2”, intrucat Tata beneficiaza de importul de tehnologie Fiat, in timp ce Mahindra se bucura de suportul Renault.

Ford intentioneaza sa bata palma cu viitorul proprietar la inceputul lui 2008. Specialistii in finante (citati de Reuters) apreciaza ca valoarea pachetului „Land Rover-Jaguar” ar urma sa ajunga undeva in jurul sumei de un miliard si jumatate de dolari.