oct. 022007
 

Stire bomba, Logan joaca tare! Nici nu s-au stins ecourile lansarii tehnologiei BlueMotion de la VW (99g CO2 /km la Polo), ca s-a trezit Dacia-Renault sa faca un anunt „obraznic” in domeniul depoluarii…

Dacia va incerca la Challenge Bibendum Shanghai (China, 14-17 noiembrie 2007) o motorizare experimentala care are misiunea de a cobora sub granita celor 99 g CO2 /km stabilita de Polo BlueMotion. Tinta Logan este de doar 97 g CO2 /km, adica o cifra mai mica ce ar urma sa fie obtinuta pe o masina mai mare decat recordmanul VW Polo.

Pentru a intelege mai bine spectacolul acestei performante, haideti sa vedem ce criterii trebuie sa indeplineasca un motor Renault pentru a se califica in standardul Renault eco²:

– trebuie sa fie produs intr-o uzina certificata ISO 14001;
– sa emita mai putin de 140 g CO2 /km, sau sa functioneze cu biocombustibil;
– trebuie sa aibe la capatul vietii 95% elemente reciclabile, in timp ce 5% din piesele din plastic trebuie sa provina de asemenea din reciclare.

In mod evident, Logan „Renault eco²” Concept satisface integral acest cerinte, asteptarile constructorului pentru emisiile de CO2 fiind de 97 g /km.

  •  2 octombrie 2007
  •  Posted by
  •   Comentariile sunt închise pentru Va putea Logan „Renault eco²” Concept sa devina mai curat decat VW BlueMotion ?
  •   Editoriale
  •  ,