iun. 272007
 

Romania sfideaza cu sange rece Comisia Europeana, incercand sa demonstreze cuiva (nu stiu cui…) ca ei, guvernantii, sunt plini de personalitate si ca „nu ingenuncheaza in fata UE”. Jalnic! In acest articol va prezentam proba clara, fara echivoc, prin care Romania se autodefineste ca infractor, ca smecheras in cartierul UE.

Urmatoarele 2 puncte se refera la demersuri oficiale si contradictorii ale Guvernului Romaniei, care nu pot fi simultan legale:

1. Aflat in fata recomandarii Comisiei Europene de a valida noua taxa auto in actuala sesiune parlamentara, Guvernul Romaniei a respins acest demers, invocand (fara sa clipeasca) lipsa temeiului legal. „Legea nu permite„. Mai exact, in Romania, orice modificare a Codului Fiscal poate intra in vigoare doar la inceputul anului urmator celui in care a fost adoptata modificarea. In cazul nostru, 1 ianuarie 2008. Aceasta prevedere a legii ia in calcul necesitatea popularizarii in randul cetatenilor a modificarilor respective, dar – intre noi fie vorba – scaderea iminenta a taxei auto nu ar fi luat pe nimeni prin surprindere…

2. Pe data de 28 martie 2007 au fost publicate in Monitorul Oficial modificari ale Codului Fiscal, care nu au trebuit sa astepte pana la 1 ianuarie 2008. Aceste modificari (OUG nr.22/2007) se refereau la art.157 din Codul Fiscal abia adoptat si au intrat in vigoare intr-o singura saptamana, de la 3 aprilie 2007.

Intrebari:
– Cand au procedat corect guvernantii, la punctul 1 sau 2?
– Cine raspunde pentru greseli?
– De ce pricepe atat de greu Comisia Europeana ca este pacalita cu obraznicie?

  47 comentarii despre “Smecheras in cartierul UE”

  1. sal natiune,
    ma intreb daca toata cardasia asta nu va dura si dupa 1 ian 2008?!!!! si nu inteleg cum vine cu taxa asta? suntem in UE avem aceleasi drepturi ca si nemtii si ungurii etc….dc tinand cont de cazul Poloniei sau Ungariei, UE nu a precizat din start ROMANIEI ca NU ARE VOIE SA INTRODUCA O ASTFEL DE TAXA? se pare ca nu sunt chiar cei mai corecti si undeva se impart bani buni ๐Ÿ˜€
    si inca ceva cat polueaza o dacie din 90 fata de un opel vectra din 95′ pt care ar trebui sa platesc taxa aproape 4.000 euro tinand cont ca are doar euro 2?????
    suparare mare coane Taricene, ti se va infunda odata si odata
    vremuri europene! cu respect iulian

  2. Tembeliceanu nu va fii niciodata la putere si nici PNL nu v-a mai forma vreodata un Guvern

  3. In 2005 am cumparat cu greu un focus accidentat pe care am putut atunci doar sa-l cumpar , sa-l aduc (pe treiller) si sa platesc taxa vamala. Mai apoi am avut unele necazuri in familie, asa ca nu am reusit sa ma ocup de reparatie respectiv inmatriculare….In septembrie 2007 m-am prezentat la serviciul inmatriculari cu toate actele necesare…dar am aflat ca trebuie sa platesc taxa de inmatriculare… Spuneti-mi oameni buni pe cine am napastuit platindu-mi imediat datoria fata de stat atunci in 2005, ca acum sa platesc inca o data aproximativ aceeasi suma cca 1500 euro ? 3000 de euro pentru un focus accidentat fabricatie 2000 ? Unde sa cer dreptate ? Mi s-a spus ca sunt scutite doar autoturismele pentru care s-a platit taxa in 2006…. dar in 2005 nu se actiona in baza aceleiasi legi ? Cu respect Lucian.

  4. Sunt de acord 100% cu tine Lucian. Trebuie vorbit mai sus de politistul de la ghiseu pentru ca ai achitat taxa vamala. Circulara lor e formulata ambiguu fata de cazul tau, insa prin natura lucrurilor esti indreptatit sa ceri o dispensa speciala.

    Important e sa iti pastrezi calmul si sa obtii fie scutirea de taxa, fie returnarea taxei vamale. Poezia ta trebuie sa fie „nu e corect sa platesc de doua ori”. Eu cred ca poti obtine ceva plasandu-ti problema din ce in ce mai sus pe cale ierarhica pana ajungi factorul real de decizie. Va lua timp, sper sa-l ai…

  5. ce se intimpla in Romania este incredibil , ma intreb chiar is asa de prosti romani sa plateasca aceste taxe nedrepte, offf am plecat din tara acum 5 ani in usa. Curind voi fi cetatean american, dar totusi imi este inima la tara. Sint dezamagit de tot ce se intimpla, iara taxa asta auto este penibila.

  6. criss – ce a facut noua ta tara in 200 de ani, trebuie sa faca vechea ta tara in 5-10 ani. E greu.

    In Romania nu se pun pe stalpi afise cu „WANTED, DEAD OR ALIVE”… Ma-ntelegi… democratie…

  7. hai ma sa iesim in strada !

    sa ne pisem pe tariceanu si pe citroenul lui

  8. nu rezolvi nimic in strada. Cu strada nu sperii pe nimeni. Trebuie gandit ceva care sa-i cointereseze pe baieti… O asociatie, ceva… Ceva care sa poata aduce voturi. Ei iti sustin proiectul, tu le dai voturi la schimb… Troc. Cam asa vad eu.

  9. Se-ntampla asta fiindca n-avem curaj sa-i pedepsim pe cei cu gura mare, care se baga totdeauna-n fata. Si la coada si-n politica, pentru ca exista prea multi cei care fura si ard gazul si prea putini cei ce-si vad de munca. Pentru asa ceva ar trebui sa-si dea demisia, pentru japca practicata. Pentru ca mass-media a gresit continuu de la revolutie incoace si promoveaza stim noi ce, mai rau ca-nvatat romanu sa fie puturos si hot, pentru ca in majoritatea lor ei sunt asa: http://subiectiv.ro/media/sint-fripturist-si-nu-mi-e-rusine-da-mi-bai-cadoul-pentru-presa-unde-pleci-cu-el/

  10. Dan – mi-am scris impresia pe blogul omului… Ca peste tot, trebuie sa discerni atunci cand citesti un articol. Faptul ca apare in presa nu inseamna ca neaparat a fost scris de un om cu caracter… ca in orice meserie poti fi meserias de nota 3 (vesnicul repetent)
    sau de nota 10.

    Orice interpretare a ceea ce am scris aici cum ca mi-as jigni vreun coleg este COMPLET DEPLASATA… 8) Referirea se face 100% catre impostori.

  11. EU SPUN CA ACEL DESEN ESTE DESTUL DE AMUZAND DAR E EVIDENT CA NASUL PERSOANEI ESTE MODIFICAT PE COMPUTR

  12. ACEL DESEN ESTE NEAMUZANT DEOARECE VA-TI BATUT JOC DE ACEA PERSOANA.PROBABIL CA VA DAT ACORDUL LUI DAR ………..

  13. Acest desen este amuzant sau nu. Dvs. sigur nu sunteti, atat timp cat nu intelegeti ce cititi.

  14. la acest desen trebuiau sa fie accentuate pungile cercanoase de sub ochi, marite si umflate mai mult iar nasul mult mai lasat.si sa dea Dumnezeu sa i se indrepte nasul cand o elimina taxa auto,AMIN.

  15. Nasul acela mare si-l tine pe sus. Poza este corecta ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€