mart. 112007
 

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a publicat anuntul privind intentia de vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile a unui pachet de actiuni reprezentand 72,4032% din capitalul social al societatii comerciale AUTOMOBILE CRAIOVA S.A. Anuntul este publicat in presa locala, nationala si internationala.

S.C. AUTOMOBILE CRAIOVA S.A are un capital social de 39.783.166,5 lei si ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule.

In afara de AVAS, ceilalti actionari ai societatii S.C. AUTOMOBILE CRAIOVA S.A sunt SIF Oltenia, cu 22,0620% si alti actionari, cu 5,5348% din capitalul social.

S.C. AUTOMOBILE CRAIOVA S.A este unicul actionar cu drept de vot la S.C. DAEWOO Automobile Romania S.A. – producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM – DAEWOO Auto Technologies, detinand un procent de 49% din capitalul social al societatii.

O cota reprezentand 51% din capitalul social al S.C. DAEWOO Automobile Romania S.A. este detinuta chiar de societate.

Reamintim ca in data de 30 august 2006 a fost semnat Contractul de Transfer de Actiuni si Tranzactie asupra Creantelor intre Daewoo Motor Co. Ltd, din Coreea si S.C. Daewoo Automobile Romania SA. Prin aceasta tranzactie s-au rascumparat 51% din actiunile detinute de compania coreeana si a fost reglementata problema creantelor intre cele doua societati, pretul total fiind de 60 milioane USD.

Potentialii investitori interesati sunt invitati sa depuna scrisori de intentie neangajante care sa contina urmatoarele informatii:

– scurta prezentare a activitatii potentialului ofertant;
– scurta descriere a motivatiei de a investi la AUTOMOBILE CRAIOVA S.A.;
– nume, adresa, numere de telefon, fax, adresa de e-mail ale persoanei de contact.

Scrisorile de intentie vor fi depuse la sediul A.V.A.S. pana cel mai tarziu in data de 25.04.2007.

Informatii suplimentare privind oferta A.V.A.S. pot fi obtinute consultand site-ul institutiei, la adresa www.avas.gov.ro.

Directia Marketing si Relatii Publice, 9 martie 2007