oct. 162006
 

Presedintele Mitsubishi, Osamu Masuko, a declarat ca firma pe care o conduce va lansa un vehicul dotat cu baterie litiu-ion, initial doar in Japonia. El a adaugat ca s-ar putea sa fie lansata si o varianta hibrida a acestei masini. Nu s-au dat detalii privind termenii sau volumul de vanzari, dar un comunicat despre acestea este asteptat in curand.

Masuko a declarat la un meeting al dealerilor Mitsubishi, ca masina electrica este cea mai buna din punct de vedere ecologic, ea avand emisii zero. Si, atata timp cand tehnologia celulei de combustibil este inca in pionierat, iar diesel-ele sunt populare doar in Europa, dar nu si in Japonia sau Statele Unite, masina electrica pare cea mai buna solutie pe aceste doua piete. In plus, bateriile litiu-ion sunt capabile sa stocheze de doua ori mai multa energie decat bateriile hibride nichel-metal, de dimensiuni similare.

Mitsubishi a mai testat hibride si masini electrice in Japonia, iar in ianuarie a prezentat un concept hibrid la show-ul auto de la Detroit. Conceptul CT MIEV este mai mic decat Lancer. Are patru usi, tractiune integrala si un motor de 1.1 litri pe benzina. Fiecare roata are propriul motor electric, ce produce tractiune integrala, fara utilizarea sistemului traditional de transmisie, reducandu-se astfel din greutatea totala.

In timpul unui interviu anterior, conducerea Mitsubishi a declarat pentru Automotive News ca versiunea de productie a conceptului ar putea fi bazata pe noua generatie de Colt, ce este planificata pentru lansare la sfarsitul acestui deceniu.