oct. 142006
 

Renault si partenerul sau de alianta Nissan au pus ochii pe China si alte tari similare, pentru piese ieftine. Nissan doreste sa cumpere peste 15% din componentele necesare pentru producerea de masini in Japonia, America de Nord, si Europa, din asa numitele „tari cu cost redus”. Acestea includ China, India si Tailanda.

Conform vice presedintelui pentru achizitii de la Nissan, Hiroto Saikawa, beneficiile acestui plan se vor vedea chiar din acest an.

Presedintele Renault Nissan Purchasing Organization (RNPO), Odile Desforges, a spus pentru Automotive News ca procentul de 15% ar putea fi chiar o limita minima. Este de asteptat ca fabricile Nissan si Renault din tarile cu „cost redus” sa cumpere chiar si 80% din componentele lor de la furnizori locali, iar alte fabrici Nissan si Renault ar putea cumpara pana la jumatate din piese si componente din alte tari, a mai declarat ea.

In prezent, RNPO este responsabila cu achizitionarea a 70% din toate materialele, piesele si serviciile utilizate de Nissan si Renault.