oct. 132006
 

Courtesy Ford - un excelent model pentru a combate indiferenta in service

Acum sapte ani, un dealer auto american (Courtesy Ford din Syracuse – statul New York) si-a crescut atat de mult vanzarile de masini, incat capacitatea sa de servisare incepea sa se sufoce. Recunoasteti scenariul ? Este identic cu cel romanesc.

Dealerul avea spatiul de service limitat si nu existau posibilitati pentru extindere fizica. Spre diferenta (am scris diferenta, nu indiferenta…) de cazul romanesc, proprietarul a gasit o solutie care s-a dovedit excelenta. Pentru a-si mentine afacerea la aceleasi cote, neputand extinde service-ul, a extins altceva: orele de program.

Astfel, in loc sa deschida zilnic la 8 dimineata si sa inchida zilnic la 7 seara, dealer-ul s-a hotarat sa deschida luni la 7 dimineata si sa mai inchida abia vineri la 7 seara. in plus a pastrat deschis si sambata, zi cu program redus, pana la 5 seara.

Schimbarea a declansat o dezvoltare fara precendent pentru afacere sa, el ajungand la peste 85 de comenzi pe zi. Una dintre principalele probleme a fost gasirea unor mecanici care sa lucreze in mai multe schimburi. Aceasta a fost rezolvata prin ofertarea unui dolar in plus pe ora, pentru schimbul de noapte.

In afara de cei 19 tehnicieni, pentru schimbul de noapte service-ul ofera si seviciile unui consultant si a unui specialist in piese, care discuta cu fiecare client pentru a se asigura ca se fac exact reparatiile de care este nevoie. Lucratorii sunt platiti la ora de munca, iar managerii salarii si procent. Costurile suplimentare nu sunt mari si ele se rezuma doar la costul electricitatii si al lucratorilor.

Afacerea este de succes, iar dealerul nu are concurenta in piata non-stop, pentru ca multor alti dealeri le este frica sa faca pasul catre un serviciu de acest gen. Pentru a-si dezvolta afacerea si mai mult, dealerul a ales promovarea afacerii pe internet si prin direct mailing. In plus, el s-a axat in principal pe flote de vanzari, care au nevoie de masini in principal in timpul zilei si pentru care noaptea este cel mai bun moment pentru o revizie sau pentru o reparatie. Daca doriti sa aflati mai mult, puteti contacta dealerul pe net : http://www.courtesyford.com/ .