oct. 032006
 

BMW va lansa in productia de serie masina cea mai prietenoasa cu mediul, cu combustibil pe baza de hidrogen, la inceputul anului viitor. Sedanurile seriei 7 vor fi echipate special, astfel incat sa emita numai vapori de apa in timp ce ruleaza cu hidrogen. Intrarea pe piata va avea loc in aprilie 2007 iar primele modele vor putea fi pipaite la Salonul din noiembrie de la Los Angeles.

BMW a declarat ca masina va fi probabil vanduta unor clienti atent preselectati, datorita pretului ridicat. Ratele de leasing vor fi similare cu cele pentru un model de top BMW 760Li, full-option. BMW seria 7 pe hidrogen va avea un motor V-12, de 260 cai si va putea accelera de la 0-100 km/h in 9.5 secunde. Viteza maxima va fi limitata electronic la 230 km/h.

BMW a declarat ca intentioneaza sa produca, pentru inceput, cateva sute de asemenea masini. Ele vor putea trece de la benzina la hidrogen si invers, astfel ca soferii nu vor fi afectati de reteaua slaba de distributie a hidrogenului, aflata inca in dezvoltare. Datorita spatiului necesar pentru cele doua rezervoare, pentru inceput numai seria 7 va oferi optiunea de hidrogen. Telul pe termen lung al BMW este insa crearea optiunii de utilizare a hidrogeului pe toate modelele sale.

BMW a prezentat pentru prima oara masina cu hidrogen la Salonul auto de la Paris, din 2004.