sept. 282006
 

Va prezentam lista Forbes cu modele de lux care vor fi lansate in aceasta toamna… Mercedes a schimbat imaginea coupe-ului clasa CL, iar sedanul Infiniti G a fost si el imbunatatit. In plus, Ferrari este pe cale sa scoata la vanzare modelul sau de 250,000 dolari, 599 GTB Fiorano, care se asteapta sa fie un succes major. Noul Lexus surprinde si el cu o infatisare indrazneata si un motor puternic. Iata intreaga lista cu colectia auto de lux pentru toamna 2006, in viziunea Forbes:

Audi S4 convertibila – Superbul Audi decapotabil este una dintre cele mai rasate masini germane. Aceasta noua generatie S4 foloseste un motor V-8, de 4.2 litri si 340 cai putere.
– – – – – – – – – – – –
BMW seria 3 coupe – Noua generatie BMW seria 3 este deja pe piata si un model cu doua usi superb este gata sa se alature modelului existent. BMW va oferi primele coupe-uri seria 3 cu optiunea de tractiune integrala, la un pret de 38,000 dolari. Varianta twin-turbo 335i coupe va avea un pret incepand de la 41,000 dolari.
– – – – – – – – – – – –
BMW M6 decapotabila – Noua decapotabila de la BMW, o versiune a seriei 6 cu doua usi, este cel mai tare BMW al tuturor timpurilor. M6 are un motor V-10 si 500 de cai putere, si poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4.5 secunde. Bineinteles, faptul ca este decapotabila ii adauga un plus de farmec.
– – – – – – – – – – – –
BMW X5 SUV – BMW a revizuit una dintre masinile emblematice, X5 SUV, un vehicul care a pus bazele industriei crossover-urilor de lux (crossover-urile sunt SUV-uri ce sunt mai apropiate de masini decat de camioane, in ceea ce priveste constructia si/sau dinamica de condus). Noul X5 va avea doua variante de motor, cu sase sau opt cilindrii.
– – – – – – – – – – – –
Ferrari 599 GTB Fiorano coupe – Deja la vanzare in Europa, cel mai sexi Ferrari, noul 599 GTB Fiorano inlocuieste coupe-ul 575 M Maranello. Cu un puternic motor Ferrari, V-12, ce dezvolta 620 cai putere, 599 poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde. Viteza maxima este de peste 330 km/h.
– – – – – – – – – – – –
Infiniti G sedan – Sedanul G de la Infiniti ramane una dintre cele mai bine vandute masini de lux si nu prezinta schimbari majore de design.
– – – – – – – – – – – –
Lexus LS 460 sau 460L sedan – Sedanul Lexus LS si-a facut un nume ca o masina de incredere si nu foarte scumpa, dar nu a avut niciodata un nivel sportiv indeajuns de inalt pentru a concura cu cele mai bune modele de la BMW, Audi si alte marci premium. Noul LS schimba totul insa. Cu 380 cai putere, si cel mai avansat tip de transmisie automata – prima cu 8 viteze – LS poate juca acum in liga celor mari. Un model hibrid, cu mai multa putere decat un Corvette, va aparea primavara urmatoare.
– – – – – – – – – – – –
Lincoln MKX SUV – Cel mai nou crossover de lux de la Lincoln. Stilul este insa mai putin gratios ca modele competitoare precum Infiniti FX si Lexus RX, in special datorita grilei fata.
– – – – – – – – – – – –
Mercedes-Benz clasa CL coupe – Marele Mercedes coupe s-ar intors cu o noua generatie. Mai sexi, cu un stil mai plin de curbe, si un motor furios. Varianta de baza, CL 550, va utiliza la maxim motorul de 5.5 litri, V-8, cu 382 cai putere. CL 600 va folosi un motor de 510 cai, V-12, cu …twin turbochargers. Nu va asteptati insa ca toate astea sa fie ieftine: pretul de baza va urca probabil peste 96,000 dolari.
– – – – – – – – – – – –
Mercedes-Benz E320 BlueTec sedan – Aceasta noua versiune a sedanului de clasa medie de la Mercedes, are incorporata ultima tehnologie diesel a firmei, ce, conform Mercedes, este cea mai nepoluanta de pe planeta la aceasta ora. BlueTec combina tehnologia sofisticata a motorului cu un sistem special de tratare a gazelor de esapament.