mart. 012006
 

VolvoSitul original Volvo: http://www.volvocars.com/

Situl Volvo in Romania: http://www.volvocars.ro/

  3 comentarii despre “Volvo”

 1. As vrea sa aduc in tara un volvo XC90 Model 2004 2,5L cu norma de gaze specificata ca fiind ULEV-2. Poate cineva sa ma lumineze si pe mine in ce norma EURO se incadreaza aceasta masina (de la dealer mi-au spus ca e EURO 5 – mi-e greu sa cred!)
  In plus, as mai avea o situatie: Cum va fi incadrata aceasta masina? EU sau non-EU? Masina e fabtricata in Suedia dar e cumparata, respectiv va fi trimisa din Statele Unite.

 2. Ultra Low Emission Vehicle 2 (ULEV2) – Tier2 – este norma americana (preluata si de mai multi asiatici).

  Din pacate nu poate fi facuta o echivalenta intre cele doua, datorita modului diferit in care se stabilesc masuratorile noxelor.

  ULEV2 pare ceva mai „curat” decat Euro4, insa nu cred ca poate fi echivalat Euro5, intrucat ULEV2 este mai „curat” la azotati-azotiti decat Euro5, dar este mai „imbacsit” de particule decat Euro 5.

  Americanii masora in gram/mila, europenii in gram/km. E cumplit. Cred ca te legi la cap fara sa te doara – RAR nu are capacitatea de a face un test dinamic Euro4, dara-mi-te Euro5… Poate te ajuta producatorul cu vreo certificare, ceva…

  ATENTIE – motorizarea de 2,5 (banuiesc benzina…) nu-i omologata in Romania pe XC90, ci doar pe Cross Country si V70. Singura „pe-aproape” la XC90 este dieselul de 2,4. Anyway, 2,5-ul benzina de pe V70 este Euro4… Mie mi se pare complicat si riscant sa omologhezi o masina facuta pt americani…

 3. cooooooool ! you are the best !