sept. 152010
 

Renault Technologie Roumanie (RTR) a inaugurat Centrul Tehnic Titu, o completare a centrelor de incercari deja existente la Aubevoye si Lardy (Franta), si este dedicat in principal optimizarii vehiculelor si organelor mecanice din gama Entry (M0). Situat pe un teren de 350 de hectare, la jumatatea distantei dintre uzina Dacia de la Pitesti si birourile de proiectare ale Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Bucuresti, Centrul realizeaza incercari pentru vehicule si componente mecanice ale Grupului Renault.

Centrul cuprinde 100 de bancuri de incercari, destinate vehiculelor intregi si componentelor acestora (amortizoare, punti, motor, etc.). Acestea permit recrearea unor conditii de functionare extreme: rezistenta la frig, simulator de expunere la soare, cabina de ploaie etc.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevazute zece tipuri de piste, cu o lungime totala de 32 de km. Inelul de viteza, pistele deformate, zona de proiectie sub caroserie sau zonele de apa reproduc conditii de rulare a masinilor pe care clientii le pot intalni in toata lumea.

Bancurile si pistele de incercari vor permite inginerilor romani sa testeze si sa optimizeze noi modele de vehicule si de organe mecanice. Astfel, clientii vor beneficia de masini la cel mai bun nivel din punct de vedere al performantei, al calitatii, al confortului, al securitatii si andurantei.

Centrul Tehnic Titu va solicita certificarea ISO 14001 inca din primul sau an de functionare. O politica stricta de protectie a mediului inconjurator a fost implementata, pentru a asigura un consum redus de apa si energie, managementul deseurilor si controlul emisiilor. Au fost create zone speciale de triere si stocare a deseurilor.

De asemenea, in viitorii ani, in zona pistelor se vor planta sute de arbori, pentru a reduce poluarea atmosferica si sonora generata de vehiculele testate.