feb. 162011
 

Concept Flavia CabrioLa un an de la semnarea aliantei dintre Grupul Fiat si producatorul nord-american Chrysler, noile modele Lancia vor debuta in premiera internationala la cea de-a 81-a editie a Salonului Auto de la Geneva. Noul Ypsilon, Lancia Thema, Flavia Concept, Flavia Cabrio Concept, noul Grand Voyager si noua Delta vor reprezenta de acum marca Lancia, acoperind o gama foarte variata de segmente, de la B la cel al MPV-urilor de mari dimensiuni si oferind o abordare noua, mult mai apropiata de posibilitatile consumatorilor, a conceptului de lux accesibil.

Dupa 25 de ani de existenta si peste 1,5 milioane de unitati comercializate, noua Lancia Ypsilon va urca pe podiumul de la Geneva pentru prima oara intr-o versiune cu 5 usi, urmand sa fie lansata spre vanzare in Europa in luna iunie si in Marea Britanie si Irlanda, sub sigla Chrysler, din luna septembrie. Modelul va dispune de tehnologiile TwinAir, MultiJet si Start&Stop dar si de o serie de inovatii ca: Blue&Me TomTom Live, Magic Parking, sistemul “Smart fuel”, faruri cu xenon si stopuri cu LED. Motorizarile prezente la Geneva vor fi 0.9 TwinAir 85 CP si 1.3 Multijet 95 CP.

Altaturi de Lancia Ypsilon va defila si primul model reprezentativ al aliantei: noua Thema. Ca si versiunea originala lansata in anul 1984, Lancia Thema este un veritabil varf de gama intrupand o serie de caracteristici tipic americane cu rafinamentul si eleganta specifice Lancia. Modelul va fi echipat cu motoarele 3.6 L 292 CP si 3.0L V6 de 190 CP (respectiv 224 CP) si va fi comercializat in Europa incepand cu luna octombrie.

Un loc aparte il va avea si Noua Lancia Grand Voyager, o inovatie Chrysler care a adus in prim plan conceptul de MPV. Cu o istorie de 27 de ani si peste 13 milioane de unitati vandute in 120 de tari, Grand Voyager, echipat la Geneva cu propulsorul 3.6 283 CP Euro 5, imprumuta stilul Italian si deschide o noua etapa a existentei sale.

Vor mai fi expuse modele Lancia Flavia Concept, un sedan de segment D cu o versiune decapotabila ce reinterpreteaza modelul Chrysler 200 si care ar putea intra in productie in urmatoarele 6 luni dar si noua Lancia Delta cu motorul 1.6 Multijet 105 CP.