feb. 132009
 

Salut Parlamentule. Salut Guvernule. Base, Tari, Geonel, stiu ca ma vedeti… Va pup! Ideea este ca va rog ca incepand de astazi sa ma primiti si pe mine in Anturajul Puterii. Va pot fi de folos, intrucat stiu cum putem sa interzicem legal importul de SH vechi, fara sa mai tipe nimeni. Nu vreau in schimb decat 1% din PIB. Plus TVA.

Prima miscare – opriti-l pe ministrul Nemirschi cu formula aia veche la care vrea sa schimbe coeficientii. Formula din Iulie 2008 include o capcana perversa. Ori o aplici in forma aprobata de Comisia Europeana, ori este discriminatorie.

Rugati-l pe nea Nemi sa dea o taxa noua. Va zic eu cum. Smecheria este simpla, scoatem taxa de poluare si bagam „Taxa Europeana de Prima Inmatriculare” sau cu alt nume, cat mai pompos cu putinta.

Uite care este combinatia:

1 – Taxati usurel ce este mai nou de 2001 (adica Euro3 si Euro4), exclusiv dupa emisiile de CO2. Usurel, inseamna cat vor muschii vostri, ca sa vindem bine masinile noi;

2 – Ce este mai vechi de 2001 taxati dupa cilindree, fara sa va mai complicati cu Euro 0, 1 sau 2. Toate la fel. Adica mult, de asemenea tot cat vor muschii vostri.

Ati vazut ce simplu este? Acest mod de taxare este deja aplicat in Marea Britanie, Suedia si – mai nou – Germania.

La ei, anul de granita (intre „formula CO2” si cea pe cilindree) este 1998, cel in care a devenit obligatorie inscrierea oficiala de catre producator a emisiilor de CO2. O alta minciuna contabiliceasca, 100% europeana, dar fara acoperire tehnica, ce a prins la fraieri…

Noi am intrat in UE in 2007 si de aceea, din punct de vedere tehnic, va fi usor de demonstrat necesitatea alegerii anului 2001. In esenta e ca la ei. Formula diferita pentru Euro 3 si 4…

Ziceti-i lui nea Nemi s-o dea p-asta repede ca sa luam banii de la tugulani. N-au decat sa iasa pe strada la Bruxelles nu aici la noi. Ca noi respectam legea UE…

Ha, ha, ha! Asta – ultima – a fost buna, nu?
………………………………………………

Acest articol este un pamflet la adresa prostiei si lacomiei politicienilor romani. Intentionez sa emigrez in Coreea de Nord sau Iran. Mai vine cineva?

  23 comentarii despre “Taxa auto – vreau si eu la Putere!”

  1. Si eu cum procedez…adica daca am o masina, am adus-o din Spania care e in U.E. o sa trebuiasca sa mai platesc o taxa in Romania…Adica asta e teapa pe fata. Mentionez ca acolo in Spania masina e trecuta pe numele meu. Maine ma duc la Guvern sa fur vreo cateva X5, Discovery, Q7 fiindca nu mai platesc taxa. Si fiind luate din banii contribuabililor e ca si cum ar fi a noastra…a tuturor. Deci nu se cheama furt…nu?

  2. Furt in Romania? Cine a pomenit asa ceva? ๐Ÿ˜€

  3. da da da asta e tare de tot daca vrei vin si io pe la guvern ca aia au masini tari de tot si nu le furam le inprumutam putin ca doar sunt si ale noastre

  4. ba sunteti niste gunoie

  5. ultima solutie inca o revolutie

  6. ne mint ca pe niste copii mici asa fraieri am ajuns

  7. daca am apucat si am facut RAR pe 8-12-2008 dar nu am inmatriculat-o acum pot dovedi cu actele acestea ca masina a fost introdusa inainte de 15dec in tara? sunt valabile?

  8. noi ce ne facem cu masinile noastre?ce se mai aude cu taxa asta?

  9. pai si eu tot asa sunt .am facut rar si la inceputul lui dec ?ce ne facem cu taxa asta ca nea omorat de tot?

  10. stie cineva ce se mai aude de noua taxa

  11. ganea gabriel – pe meniul din stanga (banda albastru inchis) dati clic pe rubrica „taxa auto”. veti gasi toate raspunsurile.

  12. buna ziua. am reusit sa iau cartea masini si acum o voi inmatricula.dar gustul amar ramas de pe urma celor de la rar il am si acum.pe ei ia amuzat disperarea mea.pana nu am apelat la cunostinte nu sa rezolvat.dar era dreptul meu legal si nu credeam ca nu voi rezolva.cand am ridicat cartea au spus ca mai bine aratam in dacia mea de la tata mare.asta era problema lor nu actele.eu nu fac rau dar cate am vazut. cei saraci de pile ajung de fac greva foamei la ei.poate daca m fi toti mai buni un pic eu iam filmat fara sa vada ei cu toata vigilenta lor.am iesit pe poarta cu masina apoi mam intors am aratat ce aveam despre ei si surpriza nu mai eram duduie cucoana eram doamna va rog am copii acasa ganditiva e criza va rog din suflet si etc.dar iam umilit si sper sa ma tina minte ca tot eu am facut bine .tare am vrut sa ma duc la presa dar mam ce rezolvam ce castigam. multumesc din suflet si va doresc sanatate am sa citesc tot timpul articolele scrise de dumneavoastra.o zi buna tuturor.

  13. scuze acum voi invata sa scriu corect nu ma mai tem ca ma printe baiatul.

  14. La ce RAR ati fost atat de umilita? Doar daca vreti sa ne spuneti…