ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. OK SUNT DE ACORD DAR SA SE TINA DE CUVANT SI SA ELIMINE TAXA SI SA FIE CA IN EUROPA

  2. Sincer spun nu mi se pare normal ca noi care ne numaram printre cele mai sarace tari sa platim cea mai mare taxa de poluare din europa.

  3. fratilor,nu va lasati prostiti de toate mascotele,n-o sa fie la noi ca in restul europei,va intreb pe cei mai in varsta: a fost ceva corect si legal la noi,de cand traiti in aceasta tare,din punctul meu de vedere,NU,mereu am fost prostiti,manipulati,mintiti si furati,protejarea productiei interne e acoperire ca sa fure din buzunarul nostru,Dacia oricum era in prag de a-si opri productia,este parte a grupului Renault,care are ,la fel probleme mari in Franta si asta nu e de la vreo taxa ca francezii nu au nicio taxa,ci edin cauza crizei financiare mondiale,Un concern mare nu are nevoie de vreo protectie din partea statului ca sa supravietuiasca,trebuie sa investeasca in tecnologie noua,modele noi,de clasa superioara,dar daca Dacia foloseste tehnologia veche de mai bine de 10 ani,normal ca ajunge la faliment,tehnologiile auto au inaintat mult iar ei au ramas la fel ca la inceput,asa ca nau decat sa falimenteze,ducase dr… cu loganu lor de 2 lei,daca vor sa le cumparam sa faca masini ,nu carute.daca s-ar proteja,nu mi-ar parea rau,da taxa asta nu protejeaza nimic,nici mediu nici productia interna e furt pe fata,

  4. pentru toti cei nemultumiti,afectati,jecmaniti de taxa hotului,gasiti aici oameni adevarati: antitaxa@yahoo.com dati add la messenger. Va asteptam pe toti!

  5. Latcu – o sa va umpleti de spam, in loc sa comunicati cu lumea. Respect dorinta de organizare, insa consider ca un mail pe Yahoo sau pe Gmail nu este foarte credibil.

    Poate ar fi bine sa instituiti un blog (din cele gratuite cu domeniu gratuit) si sa explicati acolo cum vedeti lucrurile.

    Dvs pareti om serios. Dar cred ca va dati seama ca orice talhar poate scrie exact ce ati scris dvs mai sus… Propunerea dvs trebuie refacuta intr-un alt context.

    Gresesc?

  6. „o vor scoate” in asa fel incat sa le fie SI MAI bine! o intrebare…de ce au triplat taxa, de ce nu au dublato, sau asa mai departe…sincer sa fiu Boc asta vorbeste mult fara a avea cunostintele necesare…

  7. Da,cred ca asa este,eu doar am incercat sa informez pe cei care viziteaza ac. site,nu ma pot ocupa de creearea unui blog,cei care pot sa o faca au ales mess-ul pt a pune la punct organizarea unui protest,dar mai asteptam si vizitatori pe forum:http://taxa-auto.forumer.ro/taxa-auto pentru discutii si noutati referitor la taxa-hotului.

  8. acest forum este cunoscut pe aici,suntem toti aceea de inainte: http://taxa-auto.forumer.ro

  9. Iulian,multumesc pentru aprecierea facuta,acelasi lucru as putea sa-l spun si eu despre d-voastra si site.

  10. alex – sa il lasam pe Boc sa greseasca si abia dupa aceea il luam de urechi. Asa am facut si cu Tariceanu si asa este corect.

    Pana una alta, cabinetul Boc nu a triplat nimic, ci a promis ca la inceputul lui februarie va rezolva incurcatura facuta de vechiul guvern.

    Pana la proba contrarie, eu unul ii acord prezumtia de nevinovatie. Dupa ce va lua o decizie cu taxa auto, vom sti exact cu cine avem de a face.

    O taxa poate fi mare sau mica – pe mine nu ma intereseaza deloc acest aspect.

    Ideea este ca aceasta taxa sa nu fie discriminatorie, sa fie corect si echitabil asezata.

  11. Latcu – Internetul este liber. Asta aduce avantaje, dar si dezavantaje 😀

  12. si,inca ceva,in ceea ce am scris pe aici,poate am exagerat sau am subapreciat Dacia,dar din caza taxelor percepute si masurilor luate de guvern pentru a o proteja,am ajuns sa o urasc asa mult.Ca un roman simplu,care muncesc ca sa traiesc,nu fur,mi se pare o ofensa la adresa romanilor atatea taxe percepute pentru orice,taxe peste taxe la un nivel mai ridicat ca in cea mai dezvoltata tara din U.E.Taxa auto e doar una dintre nedreptatiile din tara asta,nu pot sa inteleg cat de curve pot fi guvernantii nostrii,cand sunt in campania electorala ne promit marea cu sarea:”marim pensii,salarile profesorilor,sugventii la agricultori” s.a.m.d.p,cand isi intra in mandat isi fac numa jocurile lor.Sunt multi oameni care,chiar n-au cum sa-si i-a o masina noua,aduna 2-3 mii de euro si aia cam greu,de ce nu pot sa-si i-a o masina decenta sh,destul de buna,nu e nici prea ecologica dar nici prea poluatoare,e vorba de o necesitate,cand ai o urgenta sa ai cu ce sa te deplasezi,nu mi se pare un lux,de ce ne percep taxe asa mari pentru lucrul asta?asta nu pot sa inteleg si nu ma face deloc linistit.

  13. daca nu stiti sa face-ti o lege,copiati una bine facuta de altii.

  14. OARE ,COMISIA EUROPEANA NU SA SATURAT D INCALCARILE LEGILOR COMUNITARE FACUTE D GUVERNELE D PANA ACUM?? D FAPT TOATE SANCTIUNILE VOR FI PLATITE D NOI,.TOT SPAGA RAMANE SEFA IN ROMANIA

  15. Salut…..eu deja mai am am o luna de numere provizorii si gata …..ce fac dupa aia o tin in fata portii….pana se hotarasc ei… ne duc asa cu zaharelu… pana cand….daca nici la inceputul lu februaria nu gasesc o solutie acceptabila……su zic sa iesim in strada din nou…..pentru ca numai asa se poate face ceva in tara asta de hoti….si sa nu ne lasam…..pana cand nu o sa faca ca noi….ca prea mult timp am facut noi ca ei si nu a fost bine pentru noi, dar in schimb ei isi mai ridica cate o vila pe undeva