dec. 092008
 

Nimeni nu-i mai presus de lege
Palatul Victoria a anuntat acum 2 zile triplarea taxei auto incepand cu 15 decembrie si doar cu acordul Comisiei Europene (precizarea fiind facuta de purtatorul de cuvant al guvernului). Ca urmare (probabil) a unei pierderi temporare de memorie, a aparut OUG 208 si taxa auto a fost triplata incepand cu 9 decembrie si fara acordul Comisiei.

Surpriza totala facuta de un guvern muribund. Nu raman prea multe de comentat. Ne vom limita la expunerea a 6 motive care ne-au creat convingerea ferma ca (cel putin deocamdata) in Romania democratia este simulata de un grup mafiot:

1. Acesta masura este neconcurentiala, aflandu-se intr-o totala contradictie cu masurile anti-criza propuse in Lumea Libera. Plasarea pierderilor cauzate de recesiune pe umerii populatiei, este o dovada a incompetentei guvernului actual, o palma pe obrazul deja suficient de palmuit al romanilor si un gest de tradare a intereselor nationale.

2. Aceasta taxa discrimineaza piata SH interna de cea din Uniunea Europeana. Practic, cumpararea de SH romanesc se face fara taxe, in timp ce SH-ul din Uniune este supus implicit unei interdictii. Nu este intamplatoare urmatoarea coincidenta: 90% din piata auto SH din Romania (cu taxe zero, indiferent de gradul de poluare) este detinuta de FIX ACEIASI jucatori cu cei din piata de masini noi. Ei si-ar dori sa isi distribuie buy-back-ul fara concurenta, pentru a practica preturi uriase, asa cum au facut-o de-a lungul timpului pana la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

3. Aceasta masura va sugruma vanzarile Dacia, avantajand importurile auto. Datorita prostiei proaspat comise de guvernantii ingusti la minte, perceptia publica in randul romanilor a devenit aceea ca statul roman te obliga sa cumperi Logan sau Sandero. Reactia este imediata – „nu cumparam Dacia”. Nu credem ca exista publicitate negativa mai eficienta decat asta. Cine ne contrazice pe acest punct, inseamna ca a pierdut contactul cu realitatea (din motive clinice sau nu).

4. Aceasta masura va conduce automat la dizolvarea oricarei obligatii de a restitui banii incasati din versiunea DOVEDIT ILEGALA a taxei din 2007. Statul are obligatia de a restitui doar diferenta intre vechea taxa si cea actuala. Cea actuala fiind tripla, statul reuseste in mod golanesc sa se sustraga unei recomandari a Comisiei Europene.

5. Aceasta masura acopera de fapt grava incompetenta de care da dovada RAR. Jocul spagilor este mai presus de lege si DE ACEEA multe rable circula pe strazi. Ne plangem de invazia rablelor? Cum au ajuns rablele sa fie inmatriculate? Cum de au voie sa circule pe strazi astfel de masini? Nu conteaza raspunsurile. Niciodata nu va raspunde cineva de la RAR pentru ca o rabla circula pe strada contra spaga. Pentru a se acoperi indolenta RAR, mai bine interzicem importurile SH. Atunci, ce sens mai face RAR? Doar ITP-ul? Cam putin pentru cat personal are…

6. Aceasta masura buzunareste populatia fara sa rezolve vreunul din motivele care au condus la implementarea masurii. Rablele vor continua sa mearga pe strazi, Dacia va continua sa stea cu portile inchise jumatate de luna in fiecare luna, iar programul rabla va avea un feed-back si mai scazut decat in 2008, indiferent de nivelul primelor oferite. In plus, romanii se revolta si ies in strada pe 13 decembrie (ii sustinem 100%!), demonstrand lumii inca o data ca proverbiala hotie romanesca vine de sus in jos, ca in vremurile comuniste.

Cu exceptia unui numar restrans de persoane, toata lumea pierde din cauza acestor masuri. Pana va reactiona Comisia Europeana (caci sigur va reactiona), vom gusta o noua portie de umilinta. Inca mai aud vocea zeitatii de tinichea spunand amaratilor sinistrati in 2005 – „Ce vreti ma, sa va fac hotel?”….

  41 comentarii despre “Taxa auto – 6 dovezi ca traim intr-un stat mafiot”

  1. in aparenta, stolo este un tip logic. sunt sigur ca stie ca marirea unei taxe nu ajuta economia cu nimic.

    cred ca stolo va scoate taxa si va responzabiliza RAR.

  2. In legatura cu oug 208, orice rectificare/erata/retragere/etc ma lasa rece. Sunt pozne copilaresti, nu acte de guvernare. Eu nu-i mai pot lua in serios. Oricum, vine Stolo…

  3. Felicitari pentru articol si argumentatia lui.Desfiintarea
    taxei este simpla si la indemana noului Parlament.Asa cun Senatul a desfiintat taxa pe 8 sept.2008,Noul Parlament trebuie sa discute in regim de urgenta anularea taxei de inmatriculare-poluare.Mare parte din parlamentarii PD-L si PSD au primi voturi de la cei ce doreau de la noul Parlament desfiintarea taxei.
    Cel putin cele 90.000 voturi suplimentare ale PSD si 3 mandate suplimentare ale PD-L ,cu care ei se mandresc ca au castigat alegerile,provin de la romanii anti-taxa-de-inmatriculare. E bine ca respactivilor parlamentari sa li se spuna asta.Deci nu trebuie sa asteptam rezolvare de la Bruxelles,am vazut cat a durat cu vechea taxa si ce a iesit. Pana una-alta ne vedem sambata 13 dec ora 10 la marea manifestatie din Piata Victoriei !

  4. sincer este nesimtire mare.toti se uita sa i votezi si da cu mancare la peste inainte de voturi sa i alegi ca sa aiba ei ce sa fure care mai de care bani din stat.de unde isi fac ei atatea palate si multe altele.de ex presedintele statului are 60 mil salariu si isi ia limuzina in primul an de candidatura.el spune ca iese cu liganul dar ce sa spuna si ala furat sau primit cadiu de la dacia sa i lase sa faca ce vor ei.dc nu se vand daciile???pai daca ploua torrntial pe ele se stranba tabla.cum sa cumperi o dacie logan sau sandero care are tabla pe ea cat foaia de tigara???sa faca si ei masini calumea si apoi sa spuna ca nu se vand masinile.taxa asta este pt fraieri ca noi sa dam bani la smecheri sa isi infiinteze banci si alte afaceri.tara asta a ajuns de cacat.o tara de nimic.nu ar trebui sa se procedeze asa.ar trebui sa ne strangem odata cate 90000 de romani sa mergem peste ei in parlament sa le luam gatul la toti.hotii dracu ce sunt.trebuiesc pusi toti la zid si impuscati si apoi infiintat un nou stat si guvern ca altfel nu se poate.banii sunt la ei si spun ca nu sunt bani de spitale si multe altele.rusine sa le fie.de fapt ei nu au nici o vina noi suntem prosti .nu e drept.haideti sa ne ridicam putin.va ast la tel 0756580904 pt dreptate

  5. Sorry, sunt de alta parere. Logan este o masina foarte buna. Subtirimea tablei este o dovada de anans tehnologic si nu un dezavantaj. Rezistenta la impact a unei masini nu are legatura cu grosimea tablei.

    Isteria anti-Logan este doar creatia guvernului. Involuntara. O gafa mare.

  6. iulian daca nu are legatura rezistenta la impact cu grosimea tablei,iti recomand sa intri cu loganul intr-un mercedes cobra de ex sa vezi ce se intampla…Si apropo tot de asta,in tara acum cativa ani am avut un accident,eu cu dacie veche am intrat intr-una noua…ghici care a fost avariat?ala era tot indoit iar mie nu exagerez,mi s-a indoit tabla pe o portiune de 10 cm…Plus ca am lucrat ca ajutor de tinichigiu si am vz diferenta dintre tabla de pe dacia veche si cea noua…

  7. Exact asta este ideea. Cu cat o masina se deformeaza mai mult (controlat, fara sa se deformeze habitaclul), cu atat mai mult este absorbit socul.

    Ceea ce ai patit tu este asa-numitul impact la viteza mica. La viteza mare, Dacia veche de rupe in doua. La impact lateral se moare si la un impact de 10 km /h in Dacia veche.

    Cu Cobra este alta discutie. Masina-tanc nu se deformeaza si tot socul este preluat de organism. Mori, dar masina nu pateste nimic. ๐Ÿ˜€

    Costul reparatiilor este una, iar securitatea alta.

  8. radu – de data asta am sters comentariul. Data viitoare te banez. Daca simti nevoia sa omori pe cineva, cheama-ti prietenii pe alt site.

  9. taxa ma-sii ca am luat un peugeot 306 adus in germania ,si nu am cum sa fac inmatricularea …am dat 1800 euro si ma mai costa o gramada..oare ce pot sa fac ..?sa o vand ? exista vreo facilitate acordata de peugeot ,vreun program rabla??

  10. In locul dvs, as alege una din urmatoarele 2 variante:

    1 – vindeti masina asa cum este. Sunt oameni care revand in Bulgaria.

    2 – o pastrati intr-un garaj pana pica taxa, probabil vreo 6 luni de zile.

  11. Iuliane , anul trcut discutam cam despre acelasi subiect.Nu s-a intamplat nimc!..Intr-o tara de rahat discuti -in mod normal …despre rahati !!!
    SUNTEM DE RASUL EUROPEI !!!
    Eu oricum m-am saturat si acum sunt (cu toata familia ,logic!)in Italia! Vei spune …alt stat mafiot, dar nu te grabi ! Mi-am cumparat aici o masina la fel de veche (aceeasi marca,capacitate cilindrica,aceeasi poluare -doar culoarea difera…) si am terminat actele in 20 minute !
    Atunci oare ce sa fie in Romania ,culoarea (politica !!!) sa fie de vina???
    ASTIA NU SUNT NORMALI !!!
    In 15 decembrie cred ca se termina cu porcariile astea (cel putin asa am inteles…)
    Pacat de romani ca sunt vazuti in lume ca ..inapoiati !!! Si asta din cauza celor de la guvernare care nu fac altceva decat sa-si bata joc la infinit de oamenii de rand !
    SE REPETA ISTORIA „89 ???

  12. Exista si o diferenta majora. Actualul guvern pleaca… Priveste si tu jumatatea plina ๐Ÿ˜€

  13. Bravo Iuliane , pleaca DRACUL si ma-sa! …frumoasa parte a paharului ma pui sa …savurez ! Nu , multumesc, imi place iaurtul , chiar daca trebuie sa suflu in el !!!
    DUMNEZEU NU DOARME !

  14. Ma pot insela, dar cred ca robotelul Stolo va avea abordari mai rationale, mai profesioniste. Are nevoie de bani, dar sunt sigur ca-i va colecta altfel decat sa sufoce importul SH.