dec. 042008
 

godfather
Gestul guvernului de a tripla taxa auto este pripit. Un gest disperat al unui grup disperat. O astfel de masura nu incurajeaza productia de masini autohtone, ci reprezinta o imixtiune a politicului in piata libera, cu scopul satisfacerii clientelei politice.

Aceasta masura nu poate avea ca efect nici protejarea mediului, atat timp cat principiul „poluatorul plateste” este aplicat discriminatoriu.

Vom reveni cu amanunte dupa publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, pentru a face comentarii pe textul exact. Insa publicarea in Monitorul Oficial nu va avea loc fara avizul Comisiei Europene.

Inca nu pot sa cred ca aceasta masura este adevarata. Poate ca totusi guvernul a… glumit. In stil becalian, la mare moda.
……………………………..
completare 9 decembrie 2008
Ba da, taxa s-a triplat fara acordul Comisiei. Mai multe detalii in articolul „Taxa auto – 6 dovezi ca traim intr-un stat mafiot”.

  71 comentarii despre “TRIPLAREA TAXEI AUTO – nu va avea loc fara avizul Comisiei Europene”

  1. nu va fi nici o triplare..sper.
    Doar o rautate tipic Tariceanu!

  2. Si eu zic la fel. Nu inteleg cum poate fi un om politic atat de conflictual.

  3. dupa indelungate tergiversari m-am hotarat cu sotul meu sa ne luam o masina second din germania, la 1600 de euro un vw golf3, 1.9tdi, euro1 – asta a fost in 3 decembrie – si acu surpriza taxa din 1000 de euro e 3000 adica aproape dublu fata de pretul masinutei..
    parerea mea e ca daca aceasta taxa de poluare pentru masinile second triplata va ramane definitiva e pentru ca grupul majoritar si decisiv implicat in aducerea si vanzarea de masini second are un stoc destul de mare de autoturisme aduse si inmatriculate inainte de 15 decembrie care vor fi lansate pe piata dupa 15 pentru cei ce nu vor logan din motive subiective si nu au prea multe alte alternative..
    parerea mea

  4. Daca ar fi fost incurajata cumpararea de Logan, tot circul asta ar fi capatat un sens. Unul bun.

    Din pacate, prin masura triplarii taxei la SH, guvernul pune in avantaj negustorii auto, dar numai o anumita parte a acestora. Nu productia romaneasca este subventionata direct, ci lantul comercial cu tot cu importatori, fapt unicat in lume.

    Guvernul a sifonat imaginea Dacia, nu a ajutat-o. Cea mai buna dovada este chiar reactia dvs.

  5. Parerea mea este ca aceasta gaselnita cu majorarea de 3 ori a taxei auto este facuta sa sperie oamenii, acestia fiind nevoiti sa alerge la Finante si sa plateasca cat mai repede taxa dupa vechea valoare, astfel statul mai strange ceva bani de pe spinarea noastra, asa ca si cadou de sarbatori…asa ca, fuga fuguta sa ajutati guvernul si pe Tariceanu (care stie ca nu va mai fi prim ministru si care se razbuna acum ca a pierdut bani cu masinile lui)..

  6. Daca este asa, e imoral.

  7. Rusine domnule Tariceanu va bateti joc de popor!!!!!

  8. buna senosh
    spune-mi te rog, ce norma euro, 3 sau in cel mai nefericit, euro 2, un astra ’99, motor 2 benzina, serie sasiu WOLOTGF08Y5099303 si motor HPQJ 87 (sper ca sunt corecte), 140cp, cutie in 5!

  9. In cazul Opel este decisiv tipul motor. HPQJ87 este (poate) vreo serie motor. Tipul motor este o secventa de 5-6 caractere si se aseamana ca forma cu nr. de inmatriculare romanesti:

    litera-cifra-cifra-litera-litera(-litera)

    Daca prima litera este X, este Euro2.

  10. buna senosh,
    Revin cu astra 2.0
    Desi acum am brieful in fata, nu-mi dau seama care e totusi seria de motor…probabil v-a trebui sa ma bag pe sub motor, desi nemtii nu fac lucrurile asa complicate, totusi asta e
    Am mai gasi un OF-H1082, insa nici asta nu se potriveste descrierii.
    Un lucru e bun, e totusi D4…
    Ms!

  11. Taricene sa te muti din tara asta dupa ce termini mandatul…k altfel nu mai scapi, daca faci si magaria asta…esti o rusine de premier pentru toata tara asta… ne-ai facut de cacao afara si acum vrei sa ne iei si ultima bucata de la gura ca sa iti vinzi tu Citroen-urile tale….huuuuaaa…binladen de romania

  12. iulian – D4 poate fi si Euro2… Nu te lua dupa asta.

  13. cred ca am gasit ceva… x20xev, care cred ca e E2?!!

  14. buna iuliane.am o masina capacitatea cil de 2500 cm anul fabricatie 2000,si un bmw capacitatea de 3000 cm,anul 2002 si vreau sa stiu cat caosta acuma la triplarea taxei auto..multumesc

  15. iulian – ALA E. ๐Ÿ™‚
    Dar, din pacate, este Euro2. ๐Ÿ™