dec. 042008
 

godfather
Gestul guvernului de a tripla taxa auto este pripit. Un gest disperat al unui grup disperat. O astfel de masura nu incurajeaza productia de masini autohtone, ci reprezinta o imixtiune a politicului in piata libera, cu scopul satisfacerii clientelei politice.

Aceasta masura nu poate avea ca efect nici protejarea mediului, atat timp cat principiul „poluatorul plateste” este aplicat discriminatoriu.

Vom reveni cu amanunte dupa publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, pentru a face comentarii pe textul exact. Insa publicarea in Monitorul Oficial nu va avea loc fara avizul Comisiei Europene.

Inca nu pot sa cred ca aceasta masura este adevarata. Poate ca totusi guvernul a… glumit. In stil becalian, la mare moda.
……………………………..
completare 9 decembrie 2008
Ba da, taxa s-a triplat fara acordul Comisiei. Mai multe detalii in articolul „Taxa auto – 6 dovezi ca traim intr-un stat mafiot”.

  71 comentarii despre “TRIPLAREA TAXEI AUTO – nu va avea loc fara avizul Comisiei Europene”

  1. Buna Senosh,

    In cazul in care magaria intra in vigoare incepand cu 15 decembrie, iar eu am platit taxa de prima inmatriculare in iunie 2007 dar inca nu mi-am recuperat inca diferenta fata de valoarea redusa valabila de la 1 iulie, crezi ca dupa 15 decembrie mai primesc diferenta daca atunci voi depune dosarul? Exista prevederi in acest sens?

  2. Nu exista pevederi exprese pe acest subiect (nici triplarea in sine nu este prevazuta inca oficial), insa dupa textul de lege existent (in vigoare acum) statul este obligat sa despagubeasca cetateanul doar daca valoarea taxei platite initial este mai mare decat taxa in vigoare.

    Printr-o posibila triplare, statul va inceta sa mai aibe vreo obligatie de restituire de taxa. Interesant. nu m-am gandit nicio clipa la acest aspect. Din acest punct se leaga mai multe explicatii.

    Voi scrie un articol. Multumesc de subiect ๐Ÿ˜€

  3. pe plan national

  4. Nu am auzit nimic. Pe situl oficial RAR, cea mai noua stire este din 6 Noiembrie, adica de-o luna.

    Va rog mult daca auziti ceva si nu va este greu, postati-ne 2 randuri pe subiectul acesta.

    Oricum, fara foc nu iese fum… Dvs de unde ati auzit zvonul? Cat de credibila este sursa?

  5. l-am auzit de la un prieten care trebuia sa mearga azi la RAR dar fara programare,aranjat!oricum eu merg maine dimineata pe urma pot sa va spun exact daca e adevarat sau nu.

  6. UNDE ESTE LIBERTATEA ROMANULUI?DACA VREA LOGAN SA-SI CUMPERE LOGAN,DACA VREA SH, SA-SI CUMPERE SH.CE-I FREACA PE EI GRIJA?EU STAU IN SPANIA SI NICI NU AM DE GAND SA VIN ACASA INDIFERENT CAT DA GREU AR FI SI TOATE ASTA DE SCARBA LOR.UNDE E VLAD TEPES?

  7. fane spania – Vlad Tepes? Ai grija ce iti doresti. Uneori dorintele se implinesc. ๐Ÿ˜€

  8. Haideti la protest!!! Haideti in strada pentru eliminarea taxei!!! Detalii pe: http://taxa-auto.forumer.ro/taxa-auto-f1/

  9. La MOINESTI-BACAU, administratia financiara a stopat de astazi incasarea taxei de poluare auto pe motiv ca au primit ordine „de sus” si asteapta noaua fomula de calcul a taxei. Este posibil asa ceva ??? Este posibil ca aceasta „noua” taxa sa se aplice inainte ca ea sa fie aprobata de UE ?, inainte de 15 decembrie ???

  10. Nu, nu e posibil sa fie aplicata o OUG fara sa fie publicata in Monitroul Oficial. Este doar o secventa de haos romanesc. Vor sta blocati pana se prinde cineva ca nu exista o noua formula a taxei.

    Este un moment bun sa castigi un proces impotriva statului. Ei nu te lasa sa platesti taxa, dupa care te obliga sa o platesti triplu. ๐Ÿ˜€

  11. IULIAN taxa este deja triplata de azi taxa este triplata nuse mai poate azi dimineata la 9 am fost la finante si taxa este deja triplata

  12. Iulian, a intrat noau taxa. Ieri a aparut in monitorul oficial, si intr-o ora va fi instalata in toate programele de la administratie. Isi chiar bat joc de noi

  13. Voi stiti mai bine daca taxa este triplata sau nu de astazi.

    CERTE sunt urmatoarele:

    1. Nu exista un OUG. Daca exista, ce nr. are? In ce Monitor a fost publicat?? In monitoarele de ieri 822-825 nu exista nicio referire la nicio taxa.

    2. In proiectul de OUG exista trecuta data de 15. Deci chiar si daca ar exista un OUG publicat, nu vad cum ar putea intra in vigoare pe 9.

    Nu inteleg ce se intampla. Nu cumva sunteti intoxicati? Aveti voi insiva vreun apropiat care a platit taxa tripla??

    Eu nu cred.

  14. mai am fost azi la finante sa platesc am R.A.AR facut carte tot azi am fost pt plata si tripla trebe sa platesc