dec. 042008
 

godfather
Gestul guvernului de a tripla taxa auto este pripit. Un gest disperat al unui grup disperat. O astfel de masura nu incurajeaza productia de masini autohtone, ci reprezinta o imixtiune a politicului in piata libera, cu scopul satisfacerii clientelei politice.

Aceasta masura nu poate avea ca efect nici protejarea mediului, atat timp cat principiul „poluatorul plateste” este aplicat discriminatoriu.

Vom reveni cu amanunte dupa publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, pentru a face comentarii pe textul exact. Insa publicarea in Monitorul Oficial nu va avea loc fara avizul Comisiei Europene.

Inca nu pot sa cred ca aceasta masura este adevarata. Poate ca totusi guvernul a… glumit. In stil becalian, la mare moda.
……………………………..
completare 9 decembrie 2008
Ba da, taxa s-a triplat fara acordul Comisiei. Mai multe detalii in articolul „Taxa auto – 6 dovezi ca traim intr-un stat mafiot”.

  71 comentarii despre “TRIPLAREA TAXEI AUTO – nu va avea loc fara avizul Comisiei Europene”

  1. Comisia Europeana are proceduri destul de greoaie. Nu trebuie sa ne asteptam la un raspuns in decembrie.

    Ceea ce ma sperie este doar posibilitatea ca legea sa fie incalcata, urmata de musamalizarea clasica „de uniune nationala”, fara ca vreun om politic sa raspunda.

    Adica ei o pun in aplicare triplarea, tara tipa, Comisia tipa si ei retrag magaria in ultimul minut, folosindu-se de viteza de melc a birocratiei Comisiei. S-a intamplat la fel si cu prima varianta ticaloasa a taxei…

  2. domnule iulian care sunt criteriile si sansele pt deducerea pe deprecierea auto ,poate asa sunt sansele unei taxe mai mici

  3. tare as vrea sa particip la acest protest,de fapt ,daca va avea loc,o sa particip in mod sigur si o sa mai iau cu mine foarte multi si o sa fac tot ce pot ca sa afle cat mai multi.Nu se mai poate!JOS TARICEANU,il trimitem inapoi „la origini”

  4. gica – nu am inteles exact intrebarea dvs. La ce deducere va referiti? Daca puteti, va rog sa explicati un pic mai pe larg.

  5. Salut Iulian te rog daca poti sa-mi spui si mie ce norme de poluare are un renault laguna din noiembrie 2005 cu motor de 1.9 dci 120 ch.Mam hotarat sa ma intorc acasa la sfarsitul anului si sa-mi inscriu masina bineinteles care o am dar vad ca nenorocitul asta de tariceanu nu este sanatos cu magaria asta de taxa care o numeste de poluare dar mai de graba sa o numeasca de cilindree hotita.Daca o sa ramana asa o sa-mi tin masina cu numerele de franta si nu o mai inscriu dai dracu de hoti nenorociti.

  6. Scuzama tot marius sant am omis sa-ti dau nr da autentificare europeana al masini care este MRE5412CY851 pote te ajuta cu ceva te rog daca poti raspunde-mi.la revedere si mersi

  7. marius – ce viteza maxima are masina in manual? 200 sau 202 km/h? Prima este Euro3, cealalta Euro4.

    Nu am gasit alt criteriu mai evident de diferentiere. Nr de omologare nu ne ajuta.

  8. ma refeream la expertiza tehnica pentru determinarea gradului de depreciere a autovehicolului efectuata de catre rar contracost

  9. Cred ca abia acum am inteles intrebarea. M-ati derutat cu „deducerea”, ma gandeam la deducerea fiscala. Dvs va refereati la aflarea unui rezultat.

    Deprecierea poate reduce substantial taxa, insa nu o poate reduce la 1 treime ca sa contracareze triplarea. Insa poate ajuta.

  10. Pt LATCU. Va fi pe 13 dec. sigur. Azi a fost in Brasov, deja ziarele si TV au dat la stiri veste. Cauta pe EVZ si vei vedea. Haideti cu totii.

  11. iuliane este ca romanii cumpara auto SH ? … este ! asta-i intereseaza IN PRIMUL rand ! vad ca realizezi si tu ๐Ÿ˜‰ ! astea-s articolele care intereseaza POPORUL asa ca da-i inainte ! s-a desertificat site-u vreo 3 luni …

  12. Scuze ca te dezamagesc, treaba mea este actualitatea (corecta) auto, nu poporul ๐Ÿ˜€

    Cu desertificarea a fost si meritul unor hackerutzi care m-au sabotat un pic… Am mai invatat o lectie.

    Am retinut corect ca tu colaborezi cu SRR (Romania Actualitati)?

  13. niste hotii si banditii ce sa mai spunem.ar trebui facute proteste in toate orasele.e discriminare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14. salut am auzit ca s-a blocat activitatea la R.A.R. stie cineva daca este adevarat?

  15. Inca nu am auzit nimic.

    Este vorba despre un blocaj al institutiei (pe plan national) sau ca nu se mai fac programari la anumite centre din anumite localitati?