iun. 262008
 

Cititorul nostru, care isi semneaza comentariile sub pseudonimul „cosmin”, ne-a confirmat ca RAR aplica pe actele masinii valoarea emisiilor de CO2, fara sa fie nevoie si de prezentarea automobilului, daca masina a fost deja identificata. Actele originale ale masinii sunt suficiente. Multumim pentru stire, domnule Cosmin!

Pentru eventuale completari sau intrebari, puteti folosi interfata de comentariu.

  79 comentarii despre “Daca identificarea a fost executata in prealabil, RAR inscrie emisiile de CO2, fara sa fie necesar sa prezentati si masina”

  1. AM INREGISTRAT MASINA BMW X5 4.4i LA RAR IN FEBRUARIE SI S-A EXPIRAT CERTIFICATUL DE AUTENTICITATE. TREBUIE SA MEARGA MASINA DIN NOU LA RAR?

  2. liliana – da, din pacate trebuie mers la RAR pentru restabilirea autenticitatii masinii.

  3. Stie cineva daca la fisc sa poate primi si traducerea in lb.romana dupa briful masini pt ca eu am fost la fisc si ei mi-au zis ca trebuie atasat si copie dupa briful original al masini care a ramas la politie si cei de la politie il emit doar in 30 de zile

  4. Florin – foarte interesanta informatia conform careia brieful poate fi recuperat de la Politie in 30 de zile. Credeam ca actele straine se distrug dupa radiere, imediat dupa emiterea celor romanesti.

    Revenind la intrebare, daca traducerea este legalizata (adica autentica), legal nu mai este nevoie de original. Daca nu este legalizata, sunteti la mana Politiei.

  5. AM UN VW GOLF DIN IANUARIE 1999 Q NORMA DE POLOARE D3
    SERIE MOTOR AKL170122
    SPUNETI-MI VA ROG DAK ARE NORMA DE POLOARE EURO 3
    MULTUMES!

  6. GOESCU MIHAI – AKL e cu cantec.

    Dupa toate aparentele, AKL pare sa fie Euro3. Problema este ca acest motor nu apare in vechile liste Euro3-4 ale RAR, semn ca nu-i omologat la noi (ca nu s-au impoprtat in Romania Golfuri cu motor AKL… noi fiind Euro2 pana in 2003).

    In acest caz este extrem de important ca norma Euro3 sa apara explicit in brief, ca norma originara, nu ca rezultat de upgrade (adica modificata ulterior).

    Norma D3 nu ajuta cu nimic la RAR. Cel mai bun lucru este o consultanta RaR inainte de cumparare.

  7. buna,
    am un golf 4 din 2003 1,9 130 de cai as vrea sa stiu va rog, daca acest model are filtru de particule.
    multumesc anticipat

  8. alin – sper sa nu gresesc, dar nu cred ca 1,9 tdi din 2003 sa aibe dpf.

    vw a pus dpf incepand cu 2004 doar pe motorizarile diesel mari (de la 2 litri in sus).

  9. Am si eu nevoie de o parere avizata! Am un GOLF de 1.6 din 2000, adus din Italia, cod motor AKL, si as vrea sa stiu ce EURO are! Am primit tot felul de raspunsuri: ca ar fi 3, ba chiar 4 (golfurile pe benzina au euro 4 incepand in 2000), iar mai nou ca ar fi 2!
    Astept un raspuns avizat, daca are cineva vreo idee clara!
    Va multumesc!

  10. Masina dvs are una din putinele motorizari VW care are 2 generatii, una Euro2 si una Euro3 (exclus Euro4). Anul de granita? 2000.

    Ce v-am scris mai sus nu este foarte riguros tehnic, insa reda cu claritate situatia masinii dvs.

    O idee foarte buna ar fi aceea de a va duce la RAR la biroul lor de consultanta cu actele masinii (eventual in copie). AKL este omologat in Romania si Euro2 si Euro3.

    Spuneati ca deja sunteti putin contrariata. Ca sa nu aveti surprize neplacute,intrebati-i pe ei.

    SFAT – asteptati pana luni. Maine (16 ian 2009) vom afla ce forma va avea noua taxa. Daca noua taxa nu va mai tine cont de norma Euro, nu va mai trebui sa va bateti capul cu problema asta.

    Succes ๐Ÿ™‚

  11. Va multumesc pentru promtitudinea cu care ati raspuns solicitarii mele.Am citit si eu ca taxa auto (cea tripla) va fi anulata, dar nu se stie inca ce solutie se va adopta. Nu-mi ramane decat sa astept.
    Inca o data,multumiri!

  12. Se pare ca va ramane taxa dinainte de triplare. deci tot cu Euro…

    Sa asteptam ziua de maine.

  13. Buna seara!
    Aveti cumva vreo informatie noua legata de taxa de poluare?

  14. Din pacate, nu. Si-au prins urechile cu bugetul si nu au mai ajuns sa vorbeasca de taxa. Vom vedea luni.

  15. nu va suparati de intrebare.am si eu o masina care este inca in anglia masina este o honda din 95 si are motor de 2000 ce euro poate fi ca pe actele de inmatriculare nu apare nici un euro 1,2,3,etc etc problema e ca mai am o masina si e din 2003 dar nici acolo nu apare nimic de euro 1,2,3 etc. vreo idee