iun. 262008
 

Cititorul nostru, care isi semneaza comentariile sub pseudonimul „cosmin”, ne-a confirmat ca RAR aplica pe actele masinii valoarea emisiilor de CO2, fara sa fie nevoie si de prezentarea automobilului, daca masina a fost deja identificata. Actele originale ale masinii sunt suficiente. Multumim pentru stire, domnule Cosmin!

Pentru eventuale completari sau intrebari, puteti folosi interfata de comentariu.

  79 comentarii despre “Daca identificarea a fost executata in prealabil, RAR inscrie emisiile de CO2, fara sa fie necesar sa prezentati si masina”

  1. am un ford mondeo din 2001 adus in febroarie…am fost la rar atunci CA sa fac I.T.P-UL SI CARTEA MASINII DAR EMISIILE NU LE-AU TRECUT ….CE SA FAC????????

  2. camberliu – exista 2 situatii:

    1. Aveti emisiile pe talonul strain – in acest caz mergeti cu actele la RAR si se rezolva simplu.

    2. Nu aveti emisiile pe actele vechi – in cesta caz trebuie sa duceti si masina pentru a se citi placuta producatorului de la motor.

    In ambele cazuri costa vreo 7-8 euro (cineva a platit 26 ron).

  3. Iulian, cu riscul de a deveni pisalog… intreb si eu: identificarea am facut-o pe 11 iun, iar in actele vechi nu sunt trecute emisiile de co2… mai trebuie sa prezint masina la RAR?
    Am gasit normele metodologice aici

  4. iulian am inviat si eu…stiu ca talonul strain ramane la ei…

  5. paraschiv catalin – bine ai revenit! 😀 Talonul strain ramane „la ei” la Politie, nu „la ei” la RAR. Sper sa nu gresesc.

  6. pai da..la politie…dar in cazul meu??talonul meu nemtesc e de vreun an la politie…

  7. am inteles – exista o procedura in normele metodologice pentru cei care nu pot demonstra data primei inmatriculari.

  8. mersi…dar cartea in sine.. nu demonstreaza prima inmatriculare?sau se intelege ca fostul proprietar,,a pierdut,, cartea si eu am facut una noua?

  9. la ce carte te referi? la cea romaneasca sau cea straina?

    oricum, poti dovedi cu orice act data primei inmatriculari, nu conteaza actul, trebuie doar sa-l ai in original.

  10. cea romaneasca…o sa fac o excursie la cei de la RAR cu toate actele romanesti si o sa vad ce spun ei…oricum ma duc sigur…dupa taxa asta noua am de luat inapoi cam 800 de euro!

  11. Sigura ca da, e o suma importanta. Bafta multa si te rog mult sa povestesti si aici procedura. Multam.

  12. Am făcut RAR in 12.2007 si normal că nu mi-au trecut emisiile de CO2. Ca urmare, dacă am incheiere de legalizare a traducerii si traducerea Certificatului din străinătate al masinii de unde rezultă că am valoarea de 130 mi-o ia oare în considerare? Trebuie să merg la RAR si poate să-mi scrie cât a fost valoarea acesteia la 12.2007 când am făcut RAR-ul? Pfuu tâmpesti cu ăstia!!!

  13. Marin – este suficient comentariul la un singur articol, nu scapa nevazut 😀 la intrebare am raspuns deja la postul celalalt.

  14. Multumesc pentru raspuns. Stiu directia via RAR, dacă or fi actualizati si ei cu noua legislatie … pentru că în Legis Piatra Neamt nu am găsit Normele metodologice.

  15. Stie cineva cum se va determina categoria EURO pentru masinile fabricate in Germania pentru North America US)Deci norma Euro nu este criteriu in US
    Cum v-a fi incadrat de exemplu un VW 2T 2008 cu filtru de particule fabricat si inscris in US (America)