iun. 262008
 

Cititorul nostru, care isi semneaza comentariile sub pseudonimul „cosmin”, ne-a confirmat ca RAR aplica pe actele masinii valoarea emisiilor de CO2, fara sa fie nevoie si de prezentarea automobilului, daca masina a fost deja identificata. Actele originale ale masinii sunt suficiente. Multumim pentru stire, domnule Cosmin!

Pentru eventuale completari sau intrebari, puteti folosi interfata de comentariu.

  79 comentarii despre “Daca identificarea a fost executata in prealabil, RAR inscrie emisiile de CO2, fara sa fie necesar sa prezentati si masina”

  1. dan – nu stii in ce te bagi :o)

    Stiu pe cineva care importa masini europene din State. Deoarece ii este groaza de Romania si birocratia ei, masinile sunt importate in UE prin Germania. Abia dupa aceea se aduc aici.

    Habar n-am cum e la noi, dar mi-e suficient ceea ce vad cu o taxa de 2 bani. Daca mai vin masini si din State…

  2. din cate am inteles imi trebuie data la care s-a inmatriculat masina prima data de la fabricatie.Daca nu am brieful de unde pot afla ca sa pot sa imi fac actele necesare?

  3. Miyagy – nu exista solutie inn lege si este nevoie ca sa dea Fiscul o solutie, macar provizorie.

    Pt dvs, cel mai simplu ar fi sa fi avut traduceri legalizate dupa actele masinii. Daca ati avut asa ceva, veti gasi cu siguranta o copie la notar sau traducator (ei sunt obligati sa pastreze o copie).

    Daca nu ati avut actele traduse legalizat, ramane doar sa va intelegeti cu cei de la fisc. Sunt multe persoane in aceasta situatie si Fiscul a promis ca va da o solutie.

    Nu avem idee daca Fiscul a si dat aceasta solutie pana la aceasta ora. Inca nu ne-a semnalat nimeni acest detaliu.

  4. iulian chiar si daca am contractul de vanzare cumparare tradus si legalizat tot nu ma prea ajuta cu nimic.in traducerea legalizata imi apare prima inscriere in 16.06.2000(cu toate ca rubrica asta in contractul original era goala),iar in cartea germana a masinii am 10.08.1999.dupa calcule e o diferenta de vreo 40-50 de euro la restituirea taxei.nu e mult dar m-as oftica sa-i las statului.oare pot legaliza copia cartii de identitate pe care am avut-o cu numerele de zoll???

  5. paraschiv catalin – se poate legaliza copie la orice document care exista in original sau care a fost legalizat deja o data (sa existe in arhiva notarului).

  6. Buna,
    am un opel vectra din 1997, in acte scrie norma D3. Imi puteti spune ce euro este? Ce date va trebuie pentru a putea identifica?

  7. Tina – un raspuns 100% corect gasiti doar la RAR.

    In cazul marcii Opel, va pot da un raspuns corect 90%, doar daca gasiti undeva tipul motorului. Tipul, nu seria.

  8. In brief scrie tip J96

  9. Tina – nu e asta. Mai incearca si alte coduri. Trebuie sa fie ceva de 4 sau 5 caractere din care caracterele 2 si 3 sunt cifre, care dau cilindreea rotunjita in litri…

    Nu stiu daca am clarificat sau am complicat problema. Am fost coerent? ๐Ÿ™‚

  10. Am gasit codul imprimat pe motor. Este X18XF

  11. Tina – ASTA E! X18XF este Euro2. Bafta in continuare!

  12. Multumesc!

  13. Inainte de a merge la RAR pentru identificae trebuie sa traduc din germana Cartea de identitae si copia de pe talonul masinii?

  14. ioan sferlea – nu exista nicio precizare legala cu privire la obligativitatea de a traduce actele straine in vederea inmatricularii.