iun. 252008
 

Cititorul nostru, care isi semneaza comentariile sub pseudonimul „catalin arad”, ne-a confirmat ca in cursul zilei de ieri (24 iunie 2008) RAR Arad i-a emis oficial actele pentru un BMW 318i din 2001 (import particular), in care au fost inscrise si emisiile de CO2. Multumim pentru stire, domnule Catalin!

Biroul de relatii publice de la RAR doarme in cizme. Daca puteti sa detaliati dvs aceasta stire cu aspecte traite la fata locului, va rog sa va simtiti liberi sa o faceti cu ajutorul interfatei de comentarii.

  79 comentarii despre “RAR a inceput sa inscrie emisiile de CO2 !”

  1. da la pozitia :V 7;in cartea de germania

  2. niste ratati,nu sint in stare sa faca un lucru pana la capat,de fapt gazele leam platit odata nu stiu de ce trebuie sa platim din nou numai pt a scrie doua randuri in cartea de identitate.rusine ,tara plina de hoti incepand de la primul mare ministru pana la cei mai mici gaozari din acest guvern de caca.

  3. Am si eu un Golf4, euro3, aceeasi poveste cu CO2, programat pe 15 iulie. Am primit e-mail de la RAR Buc ca trebuie reprogramare si ca ma costa 25 Ron (ar trebui sa fie gratis, nu?) Pe de alta parte am gasit in cartea tehnica a masinii (nr. 3.3) tabel cu toate motorizarile golf din care se poate citi emisiile CO2.

  4. RAR ul este iarasi mai destept decat germanii si reinventeaza roata :)))

  5. Am fost si eu la reprezentanta RAR din BT. pentru a mi trece emisiile CO2 in carte si sa pic jos ce raspuns mi au dat ,cica nr.de omologare al masinii(skoda fabia 2004)ar fi unul de tip industrial(are un ‘I’ in componenta lui) si nu le poate citi lor programul emisiile co2 si sa mai astept 2-3 saptamani pentru atribuirea altui nr. de omologare ,bineinteles cu schimbarea civ.,a certificatului… ei cam ce parere aveti ,asa ca e o cale lunga pana vad diferenta de bani dintre taxa de prima inmatriculare si vestita taxa de poluare!!!

  6. Era mai simplu ca RAR-ul sa dea un tabel al principalelor marci care au intrat in tara si in dreptul codurile motoarelor acestora sa treaca valoarea co2,iar pentru celelalte sa fii trimis la RAR.OARE TOATE TAXELE PE CARE LE PLATIM IN VEDEREA RETURNARII DIFERENTEI SI STRESUL LE VOM PRIMI INAPOI ?

  7. ubul – nu este gratis inscrierea CO2. Tariful este intr-adevar de 25 ron. Este mare pentru o simpla scriere in CIV, mai ales ca prin lege RAR nu are voie sa adauge nimic la pretul de cost al serviciului.

  8. valentin 109 – este absolut incredibil ce se intampla la BT. 😀

  9. fani – chiar astepti un raspuns la intrebare?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  10. nu stiu ce va fi cu taxa asta ,dar sa-i ia dracu pe aia din guvern

  11. sant niste hoti in libertate guvernantii astia

  12. BUNA VREAU SA VA INTREB DACA CINEA A REZOLVAT CO2 IN CIV MA REFER LA CEI CARE NU A AVUT TRECUT CO2 IN CIV SE VEHICULEAZA CA DUREAZA CAM 3 SAPTAMANI ??? CRYS ARAD

  13. crys – in Bucuresti lucrurile merg destul de bine, exista chiar fericiti care ne-au confirmat ca si-au pus pe CIV emisiile de CO2 (desigur, emisiile masinii…).

    Exista anumite probleme in provincie, unde intr-adevar apar anumite intarzieri. Cred ca intarzierea este proportionala cu nr de solicitanti si este diferita de la localitate la localitate.

    Cred ca dupa 15 iulie, lucrurile se vor limpezi definitiv.

  14. in bihor a aparut in ziarele locale urmatoarele precizari legate de emaisiile de la rar

    „…Pentru aceasta, deÅ£inătorii maÅŸinii au două variante. Dacă vehiculul are motor Euro 3 sau Euro 4, iar pe cartea de identitate, la poziÅ£ia 11, au trecute una din literele C, J, U, W, ei se pot prezenta la RAR doar cu cartea de identitate personală ÅŸi cea a maÅŸinii, atât în original, cât ÅŸi în copie, fără a fi necesar să deplaseze ÅŸi maÅŸina.

    Dacă pe cartea de identitate a acesteia se află, la aceeaÅŸi poziÅ£ie 11, litera I sau B, atunci deÅ£inătorul trebuie să meargă la RAR cu maÅŸina…”
    – pe situl de la rar scrie ca trebuie doar actele..

    – poate da cineva lamuriri?

  15. mugur – la pct.11 in CIV se trece nr. de osii – adica cifre, nu litere. Cifre vin trecute si in talon.

    Nu stiu de unde vine confuzia, dar sigur este gresita informatia pe care o ai. Poti scana articolul? Cate ziare au preluat chestia asta?

    Oricum, sa tii minte ca singura informatie certa este cea obtinute direct de la RAR. Fa-le mai intai o vizita, fa-ti lectiile si abia dupa aceea treci la actiune. Am vazut si eu multe greseli in presa pe subiectul asta.