iun. 252008
 

Cititorul nostru, care isi semneaza comentariile sub pseudonimul „catalin arad”, ne-a confirmat ca in cursul zilei de ieri (24 iunie 2008) RAR Arad i-a emis oficial actele pentru un BMW 318i din 2001 (import particular), in care au fost inscrise si emisiile de CO2. Multumim pentru stire, domnule Catalin!

Biroul de relatii publice de la RAR doarme in cizme. Daca puteti sa detaliati dvs aceasta stire cu aspecte traite la fata locului, va rog sa va simtiti liberi sa o faceti cu ajutorul interfatei de comentarii.

  79 comentarii despre “RAR a inceput sa inscrie emisiile de CO2 !”

  1. Asta e un lucru foarte bun… dar cine stie cum se procedeaza pentru cei care au facut deja RAR-ul, de ex. eu l-am facut pe 11 iun.
    Multumesc!

  2. Cred ca ar trebui sa fie doar o formalitate birocratica, in sensul ca nu mai trebuie examinata masina… Poate ne spune cineva.

  3. am adus un renault laguna 2006 an de fabricatie care este dotata cu motor euro4 si cu filtru de particule . RAR -mures nu a confirmat in ci al vehiculului deoarece mnu am adus si certificat de cinformitate al masini . nu mi se pare normal ca masina este dotata cu filtru de particule si domni de la rar NU SI IDENTIFICA! pt ce platim aproape 3- milioane lei vechi?

  4. Zsiga – cred ca trebuie de pusa o contestatie. Nicaieri nu scrie ca trebuie sa prezentati vreun certificat de conformitate. In plus, nu puteti primi certificat de conformitate de la vechiul proprietar al masinii.

    Inca nu au fost publicate normele metodologice in Monitorul Oficial, insa DPF-ul tine de tipul motorizarii si nu de certificatul cerut de la Tg.Mures.

    Cred ca ce vi s-a intamplat este o reactie tipic birocratica, intr-un moment de confuzie generat de intarzierea cu care apar normele metodologice de aplicare oug50.

    Depuneti o cerere la ei in care sa le solicitati inscrierea in acte a filtrului DPF, conform prevederilor OUG nr50 din aprilie 2008.

  5. Zsiga-acelasi raspuns l-am primit si eu ieri la RAR Bacau(trebuie certificat de conformitate).
    Eu stiu ca DPF nu este o dotare suplimentara, este o dotare standard pentru masinile diesel, euro3 cu injectie common-rail. Se pare ca, cei de la RAR nu stiu sau nu vor inca sa gandeasca.
    Sunt foarte comozi si deocamdata suntem la mana lor.

  6. DANY – trebuie sa apara odata normele in Monitorul Oficial. Doar asa vom sti daca este intradevar nevoie sau nu de acel certificat de conformitate.

    In OUG scrie ca detinatorii de motorizari cu DPF beneficiaza de reducere 25%. Daca nu apare expres necesitatea prezentarii acestui certificat de conformitate, pretentia RAR este ilegala.

    Daca apare in metodologie necesitatea depunerii aestui document, inseamna ca reducerea pentru DPF este doar o gluma, intrucat in cazul sh vechiul proprietar nu poate emite un asemenea act, iar cel original nu mai este valabil pentru noua tranzactie.

  7. Sal all,am un opel combo 2004,daca pe 1 iulie nu apare clar ce si cum cu taxa ,sau ma mai trimite iar la r a r sa fac noxe etc,nu o mai inscriu dar o duc in fata la parlament sa o ia ei.ar trebui sa iesim toti in strada maine sa nu mai fim dusi de nas asa ca gutani,nu ei sant de vina noi santem de vina ca asa e invatat romanu sa astepte in zadar,cu respect va zic trezitiva romani ca asa nu mai merge.

  8. ion – hai sa lasam mai intai lucrurile sa se intample si abia dupa aceea sa ne facem sange rau. Politicienii nu merita consumul tau nervos.

  9. Pentru inscrierea in CI a emisiilor de co2 este necesara prezentarea la RAR a actelor originale ale masinii in care este specificata emisia de co2 (in cazul Euro 3 sau 4). Nu este necesara traducerea actelor sau prezentarea masinii. Aceasta operatie este taxata cu 30 RON

  10. e nevoie de programare pt asta? se face la un birou special sau tot unde se fac si cartile de identitate?

  11. nu este nevoie de programare, se face pe loc mentiunea in CI

  12. cosmin – sa-ti dea Dzeu sanatate pentru stirea asta ๐Ÿ˜€

  13. bine , bine Cosmin , si daca in actele originale nu este trecut CO2 -ul ? de situatia asta nu stii nimic ?

  14. dan – banuiesc ca omul nostru a trait o experienta si a postat-o. Nu cred ca s-a interesat mai mult decat l-a interesat. E bine de stiut ca nu trebuie masina, lucru vala bil si in cazul de care intrebi tu. RAR nu stabileste emisiile cu test dinamic. Are sigur tabelele producatorilor.

  15. corect , prin deductie logica !