mai 182008
 

Rolf Becker la startul din Magdeburg
Este un drum lung din Germania in China, mai ales pentru o masina cu o motorizare de 26 CP. Dar are cineva o idee mai buna decat aceea de a ajunge in cea mai mare tara comunista a lumii cu un simbol al Germaniei comuniste, batranul Trabant? Nu cred…

Excentricul calator, Rolf Becker, si-a inceput călătoria din capitala Saxoniei Inferioare, Magdeburg, si va calatori spre Rostock, pe coasta de nord a Germaniei. Aventura continua prin Marea Baltică, cu feribotul, din capitala letonă Riga spre capitala estoniana Talin.

Urmeaza Rusia, cu popas la Moscova şi Novosibirsk. După Rusia, trabantul lui Becker va traversa Mongolia, o tara predominant off-road, si va ajunge la Beijing cu două săptămâni înainte de 8 August, data începerii Jocurilor Olimpice.

Trabantul, care a fost produs prima data în Germania de Est în 1957, are o reputatie nu tocmai flatanta, de a ceda mai des decât un Fiat vechi. In compensatie, este mult mai usor de reparat, datorita tehnologiei simpliste. Cu toate acestea, nu posibilele defectiuni mecanice sunt grijile cele mai mari ale lui Rolf Becker, ci birocratiile estice, in special cea din Rusia.

Becker se descrie ca fiind „Mr. Bean in varianta germana” ÅŸi care poarta o palarie stil clown cu o floare lipita pe ea. „Oamenii vad din imbracamintea mea că nu sunt periculos”, spune el. „In cel mai rau caz ar putea să creada că am probleme cu capul”.

(preluare si adaptare din „Der Spiegel International”)

  2 comentarii despre “Din Germania in China cu Trabantul”

  1. tre sa ai curaj…….

  2. Nu numai curaj, sa mai adaugam si vointa 🙂