apr. 012008
 


Ultima zi a lui Martie 2008 a adus un proiect de taxa auto (in prima lectura la Guvern), proiect pe care vi-l oferim la download.

Puteti downloada a treia varianta a taxei de aici.

Foarte curand vom publica un calculator nou pentru aceasta taxa. Pana atunci, daca aveti anumite opinii, puteti considera deschisa dezbaterea…

  116 comentarii despre “Noua taxa auto – a 3-a formula a iesit la lumina”

  1. mai stie cineva ceva de taxa auto????cum a ramas cu dezbaterea publica??:(

  2. nu am fost la dezbatere, dar am auzit ca a fost un simulacru jenant. dezbatatorii il rugau pe jerry sa ii taxeze mai larg, sa ii ia si pe cei cu dacii vechi.

    traim intr-un stat mafiot, iar tot ce tine de zona auto reprezinta o pretioasa vaca de muls pentru lacomia infinita a pupatorilor de inel.

    ne ramane expectativa. mafia nu este eterna. nu a fost nicaieri, niciodata.

  3. Fratilor automobilisti, a fost si trambitzata audientza publica!!! SI CE !!! Mare lucru! Un exercitiu de imagine pus la cale de hoti ca sa para ca cer voie sa ne bage mana lor lunga in buzunare!!! Nu s-a intamplat si nu se va intampla nimic! Au adus (guvernantii) la audiere tot soiul de aliati in sustinerea taxei si se sfarseste aici. Se pare ca acesti hoti vor sa fie pionierii (Europei) luptei impotriva poluarii. Au dat ex din Olanda si Germania fara a preciza si nivelul veniturile cetatenilor tarilor respective. In concluzie ( parerea mea), taxa va ramane asa, dar traiesc cu speranta ca viitorul guvern o va desfiintza ( pt ca si PDL si PSD se pare ca sunt impotriva acesteia cel putin acum inainte de alegeri). DRUM BUN fara TAXE!!!!

  4. de ce va tot plangeti de taxa auto..hai sa iesim in strada … cat mai multi .. asa nu rezolvam nimic ca ne plangem … rusine romanilor…. rusine .. imi este rusine ca traiesc in …. nu o pot numi tara…. rusine pentru ca acceptati sa fiti furati pe fata .. va plangeti dar nu faceti nimic…va asteptati sa faca altii pentru voi..ei bine nu o sa faca ..dar se pare ca nu v ati convins de lucrul asta .. nu va mai plangeti ca va meritati soarta… pt ca nu faceti nimic ca sa fie mai bine IESITI IN STRADA

  5. interesant ca majoritatea opiniilor cu privire la taxa de inmatriculare sunt impotriva acesteia si nimeni nu riposteaza. Daca se aplica aceasta taxa in alte tari europene erau pline strazile de protestanti. Suntem un popor de lasi care acceptam sa fim manipulati de guvernanti dupa bunul lor plac. Aceasta taxa, credeti-ma, nu nu are nici o legatura cu protectia mediului este doar interesul personal al lui tariceanu si a altora ca el care sunt importatori de autoturisme noi si actionari pe la logan si cine stie ce mai ascund! Ce metoda de curatare a aerului au gasit, cu banii din taxa? La salariile lor pompoase isi permit sa plateasca cea mai mare taxa existenta dintr-un salariu si sa traiasca bine pana la urmatorul salariu. Dati bice fratilor si organizati iesirea in strada ca e unica solutie.

  6. v-as intreba dlor.parlamentari,m.f.vozganian si p.m.tariceanu.eu un biet pensionar am mare nevoie de omasina ,adevarat noua.(ex.sandero)pt.mine si sotie,avem pensie cumulata i400 leida?platesc la bloc.lumina cca.50 lei noicablu tv.22lei telef. cca.35 lei intretinere 35lei,rata la banca 203lei internet 40 leitelef.mobil 33leigazele cca.33-48 lei la pensionari 101 lei am fost nevoit sa fac imprumut si la brd sila asoc,pensionarilor.am masina dacia nova pe carburatie din 97 pentru care am facut imprumut la banca.eveche de fiecaredata trebuie ceva plus ca ploua interior portbagaj si interior,am solicitata la conducerea uzinei dacia sa-mi primeasca masina care o am e in stare de functionare si sa-mi dea onorific o dacie sandero cureclame pe ea nu ma deranjeaza si am zis am 66 de ani pe 13 maiimplinesc ,amtrait toata viata numai din imprumuturi acum la batrinete cit oi mai trai as vrea sa ma bucur si eu dupa 40 si ceva de ani de munca ,sint refugiat aveam 2ani si jumatate cind parintii mei au fost siliti sa se refugieze in regatul rom.din basarabia am ramas fara nimic tot ce am ,am agonisit impreuna cu sotia.am convingerea ca cineva isi va opriprivirea asupra acestui continut si va proceda in semn umanitar iar daca doreste cineva sa ma cunoasca ma va gasi la urziceni str,muncii 6 bl.112 sc.d ap.9 jud.ialomita. dece spun toate astea ca noi pensionarii care avem dreptul laviata ca toata lumea nu avem posibilitati datoriile trebuie platite intii restul cunoasteti viata cit bdescumpa e noi nar trebui sa platim taxa auto va doresc numai bine si bine cuvintat fie acela care ma va lua in seama dumnezeu sa va dea bine dupa cum faceti

  7. am si eu o intrebare:dak imi iau o masina de afara,noua,2008 platesc ceva la vama,sau la taxa de prima inmatriculare?

  8. am si eu o intrebare:dak imi iau o masina de afara,noua,2007,
    2008 platesc ceva la vama,sau la taxa de prima inmatriculare?

  9. gabi – daca masina este din UE nu platesti vama. Daca este extra-UE se plateste vama 10%.

    In ambele cazuri de plateste taxa de prima inmatriculare.

  10. DE CE NU INTELEGETI CA LUPTAM UN POPOR INTREG CU INTERESELE CATORVA DEALERI PRINTRE CARE SI TARICEANU?BRAVO LOR CA MUNCIM CA SA PLATIM TAXE PT A LE MERGE LOR AFACERILE.

    VOTATI TARICEANU !INCURAJATI MAFIA!

  11. Is curios …. acum la urmatoarele alegeri cine va mai vota cu nesimtitul de Tariceanu, eu sper ca nimeni….

  12. Sal, stii cumva ce norma de poluare are un OPEL ZAFIRA fabricatie Oct. 1999, motor 1.8/16V benzina? Codul motorului e ceva care contine XE1 (nu am actele la mine ca sa stiu exact).

    Mersi.

  13. zane – trebuie sa stii exact acel cod. Si chiar si cu codul exact, nu-ti voi putea oferi decat o parere pesonala. Doar RAR stie exact.

  14. Sunteti niste hoti ordinari care furati fara pic de jena. daca am luat o dubita din Germania din 1995 la 2800 de euro de 2400 cm cubi trebuie sa va platesc voua 6500 euro. Rusine sa va fie! Nu am bani sa iau una noua de 30000 euro. O sa luati 3% PNL-isti. Nu sunt membru in vreun partid politic

  15. Iulian nu stiu daca iti mai aduci aminte, iti cerusem niste informatii in legatura cu norma euro al unui M3e46 acum o luna sau doua.
    Cineva mi-a dat niste tabele cu toate marcile auto si normele in care se incadreaza.
    Daca te interseaza pot sa-ti trimit fisierele.
    Din aceste tabele reiese ca masina mea ar fi in norma euro4