feb. 152008
 

Vesti bune de ultima ora, in legatura cu taxa auto ! Premierul a fost (in sfarsit…) sfatuit corect. Datorita propunerii domniei sale de taxare a cantitatii de emisii de CO2, indiferent de varsta sau tipul vehiculului, ne transformam in sustinatori ai acestei versiuni.

ASA, DA! In acest fel ne aliniem tendintelor occidentale si lasam deoparte sforaiturile neconvingatoare despre invazia rablelor sau povesti de groaza din Polonia sau Bulgaria. Taxa pe CO2 impaca rezonabil si capra si varza – piata ramane libera, iar poluatorii vor baga mana in buzunar. Speram ca si cuantumurile sa fie la fel de rezonabile fata de populatie.

Vom reveni cu detalii in momentul in care vom avea amanunte concrete legate de noua formula de calcul. Pana atunci, pentru cei care doresc sa se documenteze sumar in legatura cu aceasta problematica, ii invitam sa citeasca articolul „Germania schimba taxele auto”.

  24 comentarii despre “Tariceanu propune taxa pe emisiile de CO2 – TOTALAUTO.RO sustine cu caldura proiectul !”

  1. ice – e ca in negocieri. Pretinzi mult ca sa obti mai putin, adica exact cat vrei.

    Este adevarat, ideea in sine a unei taxe noi este rau primita de platitor. Insa facandu-ne ca ii credem ca vor sa faca ceva pentru mediu, taxa devine cam singura cale de finantare.

    Si taxa de autostrada este sigura taxa de finantare pentru autostrazi, insa nu trebuie sa platesti 1000€ ca sa „te dai” o data.

    Misiunea si ratiunea taxei sunt decente. Ramane de vazut si cuantumul. Oricum, te asigur, nu iubesc taxele… :mrgreen:

  2. Nu va mai certati, baieti, ca dusmanul e in alta parte! Eu unul sint de acord ca taxa pe emisii co2 este o formula mai echitabila, insa daca poluatorul plateste, pai sa plateasca, frate, toti! Daca nu se aplica retroactiv, inseamna ca e taxa de prima inmatriculare, nu de mediu! Daca e de mediu, adica incepind de acum, pai incepind de acum si masinile inmatriculate polueaza! E o magarie, cu ford, cu renault si alte vrajeli! De fapt, in afara de fi-sa, a mai facut ceva bun vosganian? 🙂

  3. Polemica nu-i dusmanie (profund, nu??) 😯 😯 😯

    Poate fi o taxa de mediu, pe care detinatorii auto sa o platesca doar o data, la prima inmatriculare. Termenii nu se exclud.

  4. totusi sa nu nu ne grabim cu concluziile mai bn sa asteptam sa vedem valorile aceste taxe…

  5. Stie cineva cum se calculeaza cuantumul de emisii co2? Tine de norma Euro? De consumul de benzina? De starea masinii? Sint standard sau se masoara pentru fiecare auto? De pilda, pentru un Golf3, 1800 cmc, E2, din 92-93? Danke.

  6. fane – emisiile de co2 sunt proportionale cu consumul de carburant, cu tipul de combustibil, cu felul arderii in cilindri (la benzina – o scanteie, mai multe scantei…), cu calitatea, volumul si presiunea aerului (aspirat netural, turbo, racit, etc).

    Pentru un Golf din 93-94 nu am gasit valori in tabele, dar sunt absolut sigur ca aceste emisii se pot masura lejer. Nu se compara cu ciclul dinamic Euro4… Ma voi documenta si voi reveni :mrgreen:

  7. Urmaresc aceste discutii zi de zi si raman uimit,de disproportionalitatea dintre cei nemultumiti si faptul ca,cat de neputinciosi suntem in fata lor!domnilor guvernanti credeti ca le pasa catusi de putini ce spunem noi aici,sau altii prin alte locuri din media?bine ar fi sa fie asa! nush cum ar trebui sa le bagam in cap ca nu tot ce hotarasc ei acolo sus,e si bine si ptr oamenii acestei tari!vor inca o revolutie,sau ce?am 30 de ani….pe cand o sa fie un trai decent in tara asta,mai trec sigur inca vreo 30,in felul in care ei guverneaza!HALAL GUVERN!abia astept alegerile sa va taxez!

    Sunt tare curios care vor fi cunatumurile ultimei variante propuse!cred ca tot mari vor ramane!ce sa te astepti de la avarii astia!?

    Oricum,mai sper…daca printr-o minune,vor propune niste taxe decente,am de gand sa imi iau un GOLF 3-EURO2 cu motor de 1,6 de prin ’94-’95.

    Felicitari Senos ptr site!de 10x bravo!=D>

    Daca te poti interesa si ptr mine,cat mi-ar veni de platit la inmatriculare,ptr. o asemenea masina,ti-as fi tare recunoscator!

    Merci si sa auzim de mai BINE!

  8. Vreau masina (nu Dacie!)! Vreau sa platesc cat mai putin( taxe, alea, alea, etc.)! Åžtatu’ rumân este asa cum este, merg frumusel si-mi iau masina inscrisa in bulgaria. Nu am nimik contra taxei (lor), da’ n-am banuti suficienti sa-mi iau citronel si nu vreau Dacie! Platesc impozite (muncesc pe pana-n 300 euroi pe luna si vreau masina, da’ nu Dacie, asa ca fiecare euroi economisit de mine, nu castigat de ÅŸtat, e binevenit !)si vreau masina!
    Cu stima, B__B

  9. Pe subiectul „TAXA AUTO pe CO2” a aparut un articol nou:
    „Taxe UE pentru emisii auto de CO2”

    Continuarea comentariilor la acest subiect se face pe noul articol. 10-Q. 😀