ian. 122008
 

Comisia Europeana a anuntat, la solicitarea BBC, ca nu a primit scrisoarea pe care autoritatile din Romania sustin ca au trimis-o ca raspuns la observatiile aduse cu privire la taxa de inmatriculare auto. Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru impozite si taxe, Maria Asimakopoulou, a declarat pentru BBC, preluat de Rador: „Pana acum nu am primit nicio scrisoare din partea autoritatilor romane”.

„Probabil ca scrisoarea este pe drum. De asemenea, as vrea sa subliniez ca pentru a stopa procedura de sanctionare a Romaniei, Comisia Europeana are nevoie ca statul membru sa adopte mai intai o lege de modificare a taxei auto compatibila cu normele europene”, a mai adaugat Maria Asimakopoulou.

(extras copy-paste din articolul „Taxa auto: Comisia Europeana nu a primit noile propuneri ale Romaniei” – HotNews.ro – 11 ianuarie 2008)

  40 comentarii despre “Taxa auto 2008 – episod neasteptat, gen „LOST””

  1. Poate explica cineva, in vreun fel, pe un scenariu oricat de fantezist ce s-a intamplat cu mult-trambitata scrisoare in care trebuia sa se afle noua taxa? ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜ฏ

  2. se poate sti odata cu exactitate ce se intampla cu taxa de prima inmatriculare???noi ce facem,nu mai avem curaj sa ne cumparam o masina de frica ca taxa va costa mai mult decat valoare masinii in timp ce autoritatile nu sunt in stare sa ia o haotarare

  3. Doar aproximativ, luna martie. Exact nu stie nici un om de pe aceasta planeta. Pentru ca guvernul ofera intotdeauna surprize mai mari decat Andreea Marin. Niste „Surprize Surprize” de plangem toti cu sughituri. :mrgreen:

    Asta e – tiganii, tiganii…

  4. vad ca ti s-a urat si tie Senos…

  5. Mi s-a urat de mult de politicienii „capitalisti” din toate partidele.

    Ceea ce mi se intampla acum este o imposibilitate jenanta de a putea intelege ce se intampla. Dai o ordonanta, ok – inteleg – dai bani de la buget unui prieten. E ilegal, dar are o logica. Faci nu stiu ce miscare, ok – inteleg – apare un profit oarecare.

    Dar sa spui ca ai trimis o scrisoare la Comisia Europeana (care deja e cu ochii pe tine) si sa nu o trimiti – mi se blocheaza circuitele. Este o prostie gratuita. E ceva ce nu aduce nici un profit nimanui. O minciuna ca asta aduce DOAR pierderi.

    Pai DE CE mai guvernule??? ๐Ÿ˜ฏ

  6. Lasa ca Tariceanu trebuie sa isi dubleze si anu asta venitu la firma lui de masini, ca probabil de 20 de ori cat la marit nu i-a ajuns. O sa mai inventeze el ceva. Probabil in viitor vom avea o taxa pe respirat. Ar fi o idee buna , nu ?

  7. Dati jos guvernul,sunt niste hoti mai mati ca si tiganii,pana nu pica Tariceanu cu guvernul lui,nu se va schimba nimic.Defapt la Bucuresti se da ora exacta.

  8. parerea mea e ca o s-o lungim asa pana se termina mandatul lui Tariceanu..dupaia vin niste „destepti” care o modifica dar tot in favoarea lui Tariceanu, ca doar de..sunt prieteni si ala nu pleaca departe…oricum totul merge spre rau in tara asta…in ce tara motorina e mai scumpa ca benzina? nu vi se pare ca si asta e tot politica? nu mai cumparati decat masini pe benz, euro 4…adica Logan…logan care deja o ajuns de rasu lumii la pretu pietei…4500 euro din 2005…stai ca inca n-o apucat sa li se strice la oameni…dupaia sa vezi costuri de reparatie..:)…

  9. Florin – ca oamenii politici sa faca atatea combinatii pentru a sprijini Loganul, ar insemna ca ei sa protejeze un producator intern. Inteleg ca tu ii suspectezi pe guvernanti de profesionalism si patriotism. Tz, tz, tz, tz… Nu-i frumos… De ce vrei sa le strici imaginea? :mrgreen:

  10. DC ASA MAI DRAGI PARLAMENTARI, SCOATETI TAXA ASTA NENOROCITA CA ROMANII NUSI PERMIT ASA CEVA, MAI INTELEGEAM DAKA ERA IN OCCIDENT DAR NU SUNTEM, A TREBUI SA PLATESC 1000 EURO PT TAXA, DC? CA SA VA INTRE VOUA IN BUZUNARE?.AAAAHHHH 89 ESTE APROAPE PT CA DEMOCRATIA CARE ESTE IN RO A FOST DE TOTI INCLUSIV POPULATIA INTELES GRESIT…..AVETI GRIJA….

  11. trebuie noooooi populatie sa avem mai multa putere dekat ei, parlamentari, trebuiesc facute greve, peste greve, oprirea parlamentului, oprirea totului!!!! trebuie sa gasim persoanele care sa nusi bage in buzunar, sa se gandeasca la tara lor ca la casa lor!!!!!ca in occident!!!!!asa nu merge!!!!uite ce se intampla!!!!

  12. viiiivaaaaa becali ca presedinte, asta o sa skimbe tara!!!!!da asta da o sa faca ca tara noastra sa aibe competitie cu altele…..eo o sa votez pt el….

  13. Sigur ca da. Si prim ministru Giovanni Becali, cu MM Stoica la educatie si invatamant. Zmarandescu la finante si Banel Nicolita la cultura. Viva!!! :mrgreen:

  14. AM SI EU O INTREBARE.POT SA INSCRIU IN RO UN FIAT DIN ANUL 2000 ADUS DIN BELGIA SI DACA DA CAT MA COSTA.MULTUMESC.

  15. DA, puteti inmatricula SIGUR masina, singura problema fiind doar cea a taxei de prima inmatriculare.

    Va puteti calcula extrem de simplu taxa singura folosind calculatorul oficial, pe care il puteti accesa chiar din aceasta pagina, banda gri-bleu din dreapta, ceva mai sus, la rubrica „Utilitare Auto”.

    Datele de intrare ale calculatorului sunt: vechimea masinii (asta o stim – 8 ani), norma Euro (banuiesc ca este Euro2) si capacitatea cilindrica in cm cubi.