dec. 012007
 

In Italia, guvernul roman se saluta cu infractorul Argint. De curand, acelasi guvern de amatori i-a facut regelui Spaniei un semn cu degetul. Apoi… l-a batut frateste pe umar. Mai nou, incredibilul guvern roman il cearta pe comisarul european Kovacs! Guvernul roman sfideaza legile UE cu dezinvoltura. O dezinvoltura similara celei de sorginte interlopa.

Taxa este ilegala. Ce ii este neclar guvernului in aceasta propozitie simpla? Comisia Europeana a scris negru pe alb acest lucru. Guvernul crede ca se poate juca la Curtea Europeana de Justitie ca in Romania, unde procesul ar putea dura chiar si 5 ani?

Iata cel mai recent episod din epopeea „TAXA AUTO” :
– Camelia Spataru, purtator de cuvant al guvernului, a afirmat ca (parafrazez…) declaratiile facute de Laszlo Kovacs in legatura cu necesitatea inapoierii banilor de taxa auto (asa cum s-a intamplat in Ungaria) reprezinta o antepronuntare a comisarului european. Adica, de fapt, dl. Kovacs e cel care incalca legea. Si cine este victima? Da, ati ghicit, „corectitudinea” insasi, intruchipata de guvernul Romaniei.

O astfel de atitudine este caracteristica unui infractor versat – banditul baga mana in buzunar, il prind, incerc sa-mi iau banii inapoi, dar tot hotul pozeaza in victima, tipand de mama focului ca „cineva ia banii de la gura copiilor lui” (bani care de fapt si de drept sunt 100% ai mei).

Taxa a fost incasata ilegal, dar totusi se trezeste un oficial care sa spuna la TV ca „daca se dau banii de taxa inapoi… pensionarii nu vor mai primi pensiile„. Ati prins schema? Este aceeasi din exemplul cu hotul – „am furat ca sa ii ajut pe pensionari”. Nu-mi vine sa cred ce se intampla! Romania a devenit singurul stat din lume in care furtul poate fi interpretat ca gest umanitar.

Sper sa fim bine intelesi, iar pensionarii sa nu aibe vreo adversitate fata de acest articol. A cere Taxa Auto inapoi, nu are nici o legatura cu plata pensiilor. Banii de pensie vin din alta resursa bugetara decat Taxa Auto de Prima Inmatriculare. Orice legatura intre pensii si taxa auto este doar o diversiune de 2 bani.

  46 comentarii despre “Taxa auto – guvernul gafeaza inca o data”

  1. Papucii vechi erau Euro3… Dar teoria cu tacerea lui Basescu ramane valabila. Totusi portavocea Boc, timid, a spus una-alta despre o initiativa parlamentara…

  2. Eu te las, Dorule, dar gandire si logica n-am de unde sa-ti dau, ca nu sunt Dumnezeu.Recunosc, insa, ca nu m-ar deranja daca te-ai muta d-ta la vreo 2ooo de Km.mai spre Vest,sa-i fericesti si pe aia cu luminile mintii. Promit sa va dau petrol din Siberia, sa nu muriti de frig.

  3. dl. Vladimir imi pare rau sa va spun dar cred ca ati fost si veti ramane comunist…cred ca sunteti fan dacia si nu conduceti decat bicicleta proprietate personala…daca aveti petrol in siberia dati fugutza acolo si paziti-l pana va chemam noi inapoi!sanatate multa!

  4. D-le Paraschiv, da, am alergat la raliuri cu motoare Renault si s-au comportat foarte bine. E normal sa apreciez Dacia. Americanii si-au modernizat tara cu Ford-ul, daca intelegeti ce vreau sa spun. Noi cu Dacia. Asta e diferenta si situatia. Dar nu ma indoiesc ca daca dv. si Doru et.comp. le-ati da o minte de ajutor, americanii ne-ar ajunge din urma in 2-3 ani. Nu poti sa-i faci vina lui Napoleon ca nu a folosit aviatia in campania din Rusia. Dar poti sa-i faci vina ca nu a cumparat vaporul cu zbaturi de la Fulton. Daca o facea, alta era soarta bataliei navale cu Anglia. In alta ordine de idei, nu exista o colectivitate desteapta care sa aiba conducatori prosti. Colectivitatea are ceea ce a semanat. De unde si vorba cunoscuta: cine seamana vant, culege furtuna! Cat despre comunism, acela e un lucru mare, la care putini vor mai ajunge. Si cu asta, gata, nu mai raspund la provocari. Ma plictisesc conversatiile burgheze si superficiale. Sa traiti bine! PAS!

  5. aha….ati zis renault nu dacia…si eu conduc un renault si nu l-as schimba cu dacia..sa traiti mult…nu bine…ca bine am vazut…!

  6. D-le VLADIMIR ,in afara faptului ca le amestecati un pic , nu prea vad ceva legat de subiect: subiectul fiind : traim in ROMANIA tara in tranzitie perpetua,unde doar parlamentarii isi ajusteaza salariile si pensiile cu indicele de inflatie sporit, restul populatiei isi ajusteaza doar cheltuielile cu inflatia, asa ca este foarte normal sa caut masini SECOND HAND ,macar in acest fel sa ma apropii de un oarecare nivel de trai ,acesta fiid in opinia mea motivatia CHILIPIRULUI ,asa ca poate ar fi indicat sa dai petrol din Marea Nordului eventual ,poate reusesti sa te infestezi cu microbul burgheziei si oferi ceva benefic tarii nu ……….Oricum de siberieni ne-am cam saturat in ultimii 90 de ani. SA TRAIESTI ……pa….

    P.S. poate ar fi fost benefic pentru tine sa alergi la raliuri pe masini fiabile ,respectiv , Pobeda…Gaz…. adevaraciuni , conform convingerilor, ca si COMUNISMUL.

  7. deci pana la urma se scoate sau nu??? chiar ar trebuii sa nu ne lasam calcati in picoare de toti coruptii. Eo cred k ar trebui facut un miting sau ceva de genu!!

  8. Se scoate sigur. Cand? Nu stie nimeni, iar guvernul trage de resursa asta cat poate.

    Daca se va introduce o alta taxa, valoarea corespunzatoare unei masini vechi va fi mica decat celei corespunzatoare uneia noi de acelasi tip.

  9. Cretinii astia din guvern in frunte cu boul de taricianu au uitat ca noi suntem membru uniunii europene si au uitat pe ce baza am intrat noi in UE pt masinile second hand nu inteleg de ce se mai plateste inca odata taxa de prima inmatriculare desi masinile sunt cumparate din tari care fac parte din UE SI AU FOST MATRICULATE in tarile respective..sa se mai uite fraierii prin constiturie sa vada si ei cu ochii lor ca o incalca….

  10. E INCREDIBIL CAT TUPEU POT AVEA ACESTI IMBECILI DIN GUVERN !!!! NU POT SA CRED CA ESTE REAL CEEA CE VEDEM CA SE INTAMPLA IN ROMANIA – 2007 !!!…sau astia cred ca tara asta este a lor -privat!!- si au dreptul sa faca CE VOR cu restul populatiei ? INCREDIBIL !!!
    Doamne -oare cat pot mai suporta romanii??????????????

  11. romanul e om rabdator…asa a fost intotdeauna…si ne-a trebuit mult timp pana a fost cineva care sa ne conduca sa ne aparam drepturile…noi suntem si vom fi un popor care-si omoara conducatorii…cred ca ar fi cazul sa revenim la obicei…si averile de milioane de dolari si euro facute pe spatele nostru sa mearga unde e nevoie (turism, industrie, agricultura)…ca ei nu le merita…am cotizat si eu cu 1505 euro la prima inmatriculare…sa le stea mancarea in gat si sa nu aiba cine sa le faca manevra Heimlich…ce se mai aude cu procesul?..si-a luat omu banii inapoi? ca ii dau si eu in judecata cand e definitiva sentinta….

  12. Procesul a fost castigat, iar recursul respins. Inca nu este definitiva decizia, intrucat statului i-a mai ramas Apelul.

    in Apel nu poti inainta un dosar decat daca ai piese noi de prezentat… Mie-mi miroase a bine. cred ca doar un abuz colosal mai poate intoarce decizia Tribunalului din Arad.

  13. si cum suntem in ROMANIA…totul e posibil…va urez pofta buna..la galusca zilnica care ne-o dau astia…

  14. Fruncea sus. Curtea de Apel cu jurisdictie acolo este cea din Timisoara. Oameni seriosi. I-au batut pe CFR Cluj, i-or bate si pe guvernanti ๐Ÿ˜€

  15. Senosh…ori is eu batut in cap ori nu inteleg limba romana : „Premierul Romaniei, Calin Poepscu Tariceanu, a declarat, luni, ca taxa de prima inmatriculare va fi redusa pe masura ce varsta autovehiculului va creste.
    Calculul taxei va fi aplicat masinilor cu o vechime de pana la 20 de ani, cu o cota de reducere a taxei de pana la 90%”….nu-i normal sa fie invers? cu cat is mai noi sa fie taxa mai mica? el zice ca cu cat ii mai veche sa fie mai mica taxa….cum se mai reduce poluarea daca aduc o masina de 15-20 de ani cu euro2/1? apoi chiar suntem prosti..sau numai eu???