dec. 012007
 

In Italia, guvernul roman se saluta cu infractorul Argint. De curand, acelasi guvern de amatori i-a facut regelui Spaniei un semn cu degetul. Apoi… l-a batut frateste pe umar. Mai nou, incredibilul guvern roman il cearta pe comisarul european Kovacs! Guvernul roman sfideaza legile UE cu dezinvoltura. O dezinvoltura similara celei de sorginte interlopa.

Taxa este ilegala. Ce ii este neclar guvernului in aceasta propozitie simpla? Comisia Europeana a scris negru pe alb acest lucru. Guvernul crede ca se poate juca la Curtea Europeana de Justitie ca in Romania, unde procesul ar putea dura chiar si 5 ani?

Iata cel mai recent episod din epopeea „TAXA AUTO” :
– Camelia Spataru, purtator de cuvant al guvernului, a afirmat ca (parafrazez…) declaratiile facute de Laszlo Kovacs in legatura cu necesitatea inapoierii banilor de taxa auto (asa cum s-a intamplat in Ungaria) reprezinta o antepronuntare a comisarului european. Adica, de fapt, dl. Kovacs e cel care incalca legea. Si cine este victima? Da, ati ghicit, „corectitudinea” insasi, intruchipata de guvernul Romaniei.

O astfel de atitudine este caracteristica unui infractor versat – banditul baga mana in buzunar, il prind, incerc sa-mi iau banii inapoi, dar tot hotul pozeaza in victima, tipand de mama focului ca „cineva ia banii de la gura copiilor lui” (bani care de fapt si de drept sunt 100% ai mei).

Taxa a fost incasata ilegal, dar totusi se trezeste un oficial care sa spuna la TV ca „daca se dau banii de taxa inapoi… pensionarii nu vor mai primi pensiile„. Ati prins schema? Este aceeasi din exemplul cu hotul – „am furat ca sa ii ajut pe pensionari”. Nu-mi vine sa cred ce se intampla! Romania a devenit singurul stat din lume in care furtul poate fi interpretat ca gest umanitar.

Sper sa fim bine intelesi, iar pensionarii sa nu aibe vreo adversitate fata de acest articol. A cere Taxa Auto inapoi, nu are nici o legatura cu plata pensiilor. Banii de pensie vin din alta resursa bugetara decat Taxa Auto de Prima Inmatriculare. Orice legatura intre pensii si taxa auto este doar o diversiune de 2 bani.

  46 comentarii despre “Taxa auto – guvernul gafeaza inca o data”

  1. Taxa din start a fost neconstutionala neavand o destinatie concreta in buget.Guvernul stia ca n-are de unde acoperi gaura creata in buget de marirea pensiilor,care este pur populista,asa sa ne lase cu povestile de adormit copii!Om fi noi mai smecheri ca polonejii sau ungurii dar cred ca legile U.E.sunt valabile pt. toti.

  2. De acord 100%. Constitutia noastra este decorativa.

  3. Sa nu ne mai facem iluzii …boii astia nu o sa scoata taxa nici in ruptul capului.Eu zic ca ar trebui sa ne adunam toti cei care am adus masini si sa le depozitam in fata parlamentului. (eu mai am astfel de antecedente)…!Ca a-si aduce numai eu vreo 4.Sa le punem la fiecare intrare ca sa stea boii mult si bine in parlament, sa nu mai aiba pe unde iesi afara…!A …era sa uit….sa le fac si o urare…”sa isi cumpere lumanari pe banii de la taxa auto”…ca tot vin sarbatorile.

  4. Sunt niste nenorociti si sincer nu cred ca ne vor da banii inapoi.

  5. Tocmai aici este frumusetea jocului – NU ESTE DUPA EI… :mrgreen:

  6. Asta este TUPEU d-lor !!!Tupeu de guvernant roman care se imbuiba din banii publici (si ai nostrii in final!!). INTERESE personale majore ,nu porcaria pe care o scot ei in fata cu poluarea . Un exemplu: miile de masini(vechi !) inmatriculate in Bulgaria si care circula bine mersi in Romania nu polueaza??? Dar la varianta asta nu au raspuns…Daca ar fi ei asa de „corecti” cum se pretind ,ar cauta solutia in alta parte-deocamdata solutia este interesul PUR PERSONAL,AFACERILE PROPRII…cum zicea cineva -sa nu uite ca tot in tara asta vor trai (dar nu prea mult…)

  7. Am fost in germania si am luat un audi a4 cu 7800e, euro 4 1800T din 2001 150000 km rulati full option .Sa-mi explice boul de „tArIcEaNu” ce dracu poluiaza mai tare decat cacatu de logan.

  8. Uite, domnilor,eu cred ca este just. Nu pentru pensionari s-a facut taxa, desi o meritau. S-a facut pentru a cruta locurile de munca.Daca va pute voua tot, nu inseamna ca aveti dreptate. Si daca sunteti asa de mari boieri, de ce dracu vanati chilipirul? Ca asta e problema,nu o mai dati cotita.Incolo…chiar nu va pasa ca s-a ales praful de toate?

  9. STATI LINISTITI DOMNILOR GASESC EI O METODA , SCOT ACEASTA TAXA SI POATE CA VOR DA SI BANII INAPOI DACA LI SE VA IMPUNE , EVIDENT NU PE TOTI , INSA VOR INVENTA O ALTA TAXA SAU MAI SIMPLU VOR REDENUMI ACEASTA TAXA , CA SUNT PLINI DE IDEI DOMNII GUVERNANTI , DOAR NOI II HRANIM SI AVEM GRIJA DE EI , SE POATE SA II LASAM LA GREU

  10. Oameni buni,nu ramane decat sa iesim in strada,este un drept al nostru dobandit in ’89 asa cum fac si francezii si nemtii si toti cei din UE cand le sunt incalcate drepturile.Pot spune ca aceasta taxa incalca si dreptul meu de a avea o masina care este Second Hand pentru ca atat imi port permite,dar sa fiu furat si batjocorit pentru un drept pe care il am este revoltator.Suntem multi in aceasta situatie si rezolvarea va venii din strada de la km 0 acolo unde ne-am dobandit dreptul la o viata mai buna.!Hai sa stabilim o zi in care sa cerem respectarea drepturilor noastre!

  11. bogdan – spre diferenta de 89, acum nu poti organiza o „iesire in strada” fara aprobare de la primarie, iar aceasta aprobare se da doar pentru o organizatie care isi asuma responsabilitati fata de membrii sai.

    Fara aceasta abordare, vom fi ca la 1907 ๐Ÿ˜€ Iesim, tipam, aparatorii democratiei intervin, dupa care platim amenzi aiurea. Este necesara o forma prealabila de organizare – altfel iese circ.

  12. vladimire,nu credeam ca prenumele tau sa spuna atat de multe!Cu logica si gandirea ta ar trebui sa emigrezi cel putin 1.500 km. spre N-E.Laasa-nee…

  13. doru, vrei unanimitate? ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ฏ

  14. Traim cu alesii nostri,trei lulele,trei surcele…pe ce vreti ca acesti,nesimtiti sa-si faca vile si conturi?Noi care am luccrat cinstit (si ne incapatanam sa o facem!)nu o sa-i putem pune la punct niciodata;parghiile puterii sunt la ei!TOATE LEGILE se dau impotriva celor ce muncesc cinstit;pt.ei Europa inseamna profit,si nu m-as mira sa-i fraiereasca si pe aia nu de alta dar la ei sunt facute legile simple si clare,nu interpretabile in functie de cati $ ai….Am 53 de ani si deja mi-e scarba de ce promisiuni vor face cat de curand…si cum vor uita de repede dar vor pensie de alesi ai neamului nu de fraier ce ia votat.Si daca ne „vor da afara din Europa”pt.acesti pseudo culti(cu sau fara diplome!)nu va avea nici o importanta -si-au facut plinul pe naivitatea noastra si se vor bucura mai departe,nu de alta dar vor putea cumpara masini NOI nu de mana 2-a si vor rade de noi in continuare ca-n reclama cu SRYTE de raul celorlalti.In afara de ascrie ceva la adresa lor…nu vad ce am putea face ca dracu stie ca si daca votezi altceva tot aceleasi figuri le vezi.Ce sa zic mai multde-atat;doar …sarbatori feicite!

  15. Pavele, primul ministru a fost numit in functie si nu ales de popor. Asa cum s-au schimbat de-a lungul timpului si 5 prim-ministri intr-un mandat, de ce acum nu iese si Basescu sa-si spuna parerea? Stam o tara intreaga si ne uitam la maxim 10 oameni cum isi bat joc de noi. Sunt foarte curios ce o sa iasa cu proiectul de lege inaintat in Parlament cu privire la taxa.
    Stiati ca stimatul si mult iubitul prim-ministru Tariceanu a avut anul acesta peste 2 milioane de euro dividente din importul de masini? Oare el se gandeste la mediul in care traim atunci cand se delecteaza conducand masina lui de epoca care consuma 30litri/100km? A mai spus ieri la TV ca nu incurajeaza introducerea in tara a masinilor Euro3. Din cate stiu eu Dacia la sfarsitul anului 2006 inca vindea masini Euro2